جلد 7، شماره 24 - ( جلد 7، شماره 24 1397 )                   جلد 7 شماره 24 صفحات 93-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi M, Mohammadnia S. The effect of different levels of Fe-EDTA on growth and physiological traits of cucumber in different pH of nutrient solution. j.plant proc. func.. 2018; 7 (24) :93-102
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-485-fa.html
حقیقی مریم، محمدنیا صابر. اثر سطوح مختلف کلات آهن بر رشد و فیزیولوژی خیار در اسیدیته مختلف محلول غذایی. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (24) :93-102

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-485-fa.html


1- دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی
چکیده:   (1431 مشاهده)

از عوامل کنترل کننده جذب آهن، اسیدیته بستر یا محلول غذایی می‌باشد که در طی رشد و مصرف محلول غذایی اسیدیته تغییر کرده و بر جذب آهن اثر می گذارد. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسیدیته محلول غذایی و غلظت‌های مختلف آهن بر خصوصیات رویشی و فتوسنتزی گیاه خیار رقم N3 این آزمایش انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه سطح اسیدیته شامل 5 ،7 و 8 به ترتیب به عنوان اسیدی، خنثی و قلیایی و غلظت های مختلف آهن شامل 25، 50 و 100 درصد آهن در محلول جانسون با سه تکرار در گلخانه دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که هدایت روزنه ای و تنفس گیاه با اسیدی شدن محلول غذایی نسبت به شرایط خنثی و قلیایی کاهش معنی داری داشت و فتوسنتز و فنول شاخساره و ریشه در شرایط اسیدی نسبت به سایر اسیدیته های محلول غذایی افزایش نشان داد. بیشترین هدایت روزنه ای و تنفس با کاربرد 25 درصد آهن و فتوسنتز در تیمار 100 درصد آهن مشاهده شد. نتایج برهمکنش آهن و اسیدیته نشان داد که شرایط قلیایی محلول غذایی باعث کاهش فنول شاخساره و فتوسنتز گیاه شده و با کاربرد درصدهای بالاتر آهن افزایش یافت. به طور کلی با اسیدی کردن محلول غذایی یا با کاربرد آهن با درصدهای بیشتر می توان خسارت ناشی از قلیایی شدن تدریجی محلول غذایی در خیار را کاهش داد.

واژه‌های کلیدی: آهن، فتوسنتز، فنول، قلیایی
متن کامل [PDF 573 kb]   (687 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1394/7/29 | پذیرش: 1394/12/12 | انتشار: 1397/5/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb