جلد 6، شماره 21 - ( جلد 6، شماره 21، پاییز 1396 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 168-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abdollahi K, esmaielpour B, khorramdel S, rastgo S, parmoon G. ffect of vermicompost and putresine application on some biochemical traits and reproductive characteristic of greenhouse cucumber. Plant Process and Function 2017; 6 (21) :153-168
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-483-fa.html
عبدالهی کبری، اسماعیل پور بهروز، خرم دل سرور، راستگو ساسان، پرمون قاسم. تاثیر کاربرد ورمی‌کمپوست و پوتریسین بر برخی صفات بیوشیمیایی و خصوصیات زایشی خیار گلخانه‌ای. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1396; 6 (21) :153-168

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-483-fa.html


1- دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیل
2- دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیل ، behsmaiel@yahoo.com
3- دانشگاه فردوسی مشهد
4- دانشگاه خلیج فارس
چکیده:   (3002 مشاهده)

به منظور بررسی کاربرد همزمان ورمی‌کمپوست و پوتریسین بر خصوصیات زایشی و برخی صفات بیوشیمیایی خیار گلخانه‌ای رقم یلدا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در گلخانه دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل بسترهای کشت حاوی درصدهای مختلف ورمی‌کمپوست (صفر، 20، 40 و 60 درصد) و غلظت‌های مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 5/1 میلی‌مولار) بود. نتایج نشان داد که اثر متقابل ورمی‌کمپوست و محلول‌پاشی پوتریسین به جز بر تعداد میوه و تعداد روز تا گل‌دهی بر بقیه صفات در سطح 1 درصد معنی‌دار بود. با زیاد شدن درصد ورمی‌کمپوست محیط کشت، شاخص‌های مورد بررسی نسبت به شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافتند به طوری که بیشترین میزان عملکرد در تیمار 40 درصد ورمی‌کمپوست و محلول‌پاشی با 1 میلی‌مولار مشاهده شد ولی در محیط کشت حاوی 60 درصد ورمی‌کمپوست به دلیل اثرات شوری ناشی از مصرف زیاد مواد آلی عملکرد کاهش یافت. محلول‌پاشی با 1 میلی‌مولار پوتریسین از طریق افزایش میزان پرولین، پروتئین و قندهای محلول، کاهش رشد را تا حدودی جبران کرد.

واژه‌های کلیدی: پروتئین، پرولین، شاخص سبزینگی.
متن کامل [PDF 797 kb]   (1704 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1394/7/23 | پذیرش: 1395/2/21 | انتشار: 1396/8/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb