جلد 6، شماره 21 - ( جلد 6، شماره 21، پاییز 1396 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 168-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

abdollahi K, esmaielpour B, khorramdel S, rastgo S, parmoon G. ffect of vermicompost and putresine application on some biochemical traits and reproductive characteristic of greenhouse cucumber. Plant Process and Function 2017; 6 (21) :153-168
عبدالهی کبری، اسماعیل پور بهروز، خرم دل سرور، راستگو ساسان، پرمون قاسم. تاثیر کاربرد ورمی‌کمپوست و پوتریسین بر برخی صفات بیوشیمیایی و خصوصیات زایشی خیار گلخانه‌ای. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1396; 6 (21) :153-168

1- دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیل
2- دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیل ، behsmaiel@yahoo.com
3- دانشگاه فردوسی مشهد
4- دانشگاه خلیج فارس

به منظور بررسی کاربرد همزمان ورمی‌کمپوست و پوتریسین بر خصوصیات زایشی و برخی صفات بیوشیمیایی خیار گلخانه‌ای رقم یلدا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در گلخانه دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل بسترهای کشت حاوی درصدهای مختلف ورمی‌کمپوست (صفر، 20، 40 و 60 درصد) و غلظت‌های مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 5/1 میلی‌مولار) بود. نتایج نشان داد که اثر متقابل ورمی‌کمپوست و محلول‌پاشی پوتریسین به جز بر تعداد میوه و تعداد روز تا گل‌دهی بر بقیه صفات در سطح 1 درصد معنی‌دار بود. با زیاد شدن درصد ورمی‌کمپوست محیط کشت، شاخص‌های مورد بررسی نسبت به شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافتند به طوری که بیشترین میزان عملکرد در تیمار 40 درصد ورمی‌کمپوست و محلول‌پاشی با 1 میلی‌مولار مشاهده شد ولی در محیط کشت حاوی 60 درصد ورمی‌کمپوست به دلیل اثرات شوری ناشی از مصرف زیاد مواد آلی عملکرد کاهش یافت. محلول‌پاشی با 1 میلی‌مولار پوتریسین از طریق افزایش میزان پرولین، پروتئین و قندهای محلول، کاهش رشد را تا حدودی جبران کرد.

واژه‌های کلیدی: پروتئین، پرولین، شاخص سبزینگی.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1394/7/23 | پذیرش: 1395/2/21 | انتشار: 1396/8/7