جلد 7، شماره 23 - ( جلد 7، شماره 23 1397 )                   جلد 7 شماره 23 صفحات 272-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jabbarzadeh Z, Talebi P. Effect of Humic Acid Application on Some Physiological Characteristics of Miniature Rose (Rosa chinensis var. minima ‘Baby Masquerade’) . Journal of Plant Process and Function 2018; 7 (23) :263-272
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-470-fa.html
جبارزاده زهره، طالبی پروین. تاثیر کاربرد اسید هیومیک بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی گل رز مینیاتور رقم هفت رنگ . فرآیند و کارکرد گیاهی 1397; 7 (23) :272-263

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-470-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه ارومیه ، z.jabbarzadeh@urmia.ac.ir
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه ارومیه
چکیده:   (3810 مشاهده)

این پژوهش به‌منظور بررسی اثرات کاربرد خاکی و محلول‌پاشی برگی اسید هیومیک بر میزان کلروفیل، ماندگاری گل روی گیاه، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی، میزان پرولین، مالون دی آلدئید و پروتئین کل در رزمینیاتور رقم هفت رنگ در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور اسید هیومیک در 4 غلظت (صفر، 500، 1000 و 2000 میلیگرم در لیتر) و نحوه کاربرداسید هیومیک  به 2 شیوه (کاربرد خاکی و محلول‌پاشی برگی) با 3 تکرار و 2 مشاهده انجام شد. نتایج نشان داد که کاربردهای خاکی و محلول‌پاشی اسید هیومیک باعث افزایش در محتوای کلروفیل، پروتئین کل، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و ماندگاری گل روی گیاه به ترتیب به میزان حدود 2، 5، 3 و 75/1 برابر نسبت به شاهد شدند.  میزان مالون دی آلدئید در تیمارهای خاکی با افزایش غلظت اسید هیومیک افزایش و برعکس در تیمارهای محلول‌پاشی کاهش یافت. این روند در فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز نیز تکرار شد. فعالیت آنزیم کاتالاز نیز ابتدا در غلظت کم اسید هیومیک افزایش، اما با افزایش غلظت، میزان فعالیت آن کاهش یافت. میزان پروتئین کل در تمامی غلظتهای اسید هیومیک (به­جزء کاربرد خاکی 500 میلیگرم در لیتر)  نسبت به شاهد افزایش یافت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که هر دو روش محلول‌پاشی برگی و کاربرد خاکی اسید هیومیک با افزایش میزان فعالیت آنزیمهای آنتی‌‌اکسیدانی و محتوای کلروفیل و پروتئین کل در گیاه، باعث افزایش ماندگاری گل روی گیاه شدند.

متن کامل [PDF 836 kb]   (2568 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1394/7/20 | پذیرش: 1394/12/19 | انتشار: 1397/2/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb