سیبهای گوشت قرمز گونهها و هیبریدهایی از جنس مالوس میباشند که استعداد و توانایی بالایی در تولید آنتوسیانین در اندامهای خود تحت شرایط درون شیشهای دارند. عوامل مختلفی بر تولید درون شیشهای آنتوسیانین تاثیر میگذارند و جهت تولید بالای آن، بهینه سازی هر یک از این عوامل ضروری میباشد و نور یکی از مهم ترین این عوامل است که در این زمینه مطالعات زیادی صورت گرفته ولی اثر لیزر بررسی نشده است. در این پژوهش، اثر 18 تیمار ترکیبی لیزرهای هلیوم- نئون و دیود بر تولید آنتوسیانین و رشد سلولهای سوسپانسیونی یک ژنوتیپ سیب گوشت قرمز در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در شدتهای متفاوت (لیزر آبی در شدتهای mWcm-2 09/67، 74/32، 4/30 و73/13 و لیزر قرمز در شدت های 46 /6، 82/4، 54/1 و 666/0 mWcm-2و دو شاهد تاریکی و نور مهتابی) مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش شدت تابش لیزرهای ترکیبی میزان تولید آنتوسیانین منومریک کل (TMA) و آنتوسیانین کل(TA) افزایش ولی رشد سلولها کاهش یافت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که احتمالا شدتهای بالای تیمارهای ترکیبی لیزر آبی و قرمز به عنوان یک عامل استرسزا باعث کاهش رشد و تحریک تولید بالای آنتوسیانین در سلولهای تحت تنش گردیده و منجر به کاهش صدمات ناشی از استرس میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |