جلد 5، شماره 15 - ( 1-1395 )                   جلد 5 شماره 15 صفحات 13-22 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

pakkish Z, Mohammadi H, saffari V. Role of methyl jasmonate and salicylic acid on increasing antioxidant characteristics of peach (Prunus persica L.) fruit . j.plant proc. func.. 2016; 5 (15) :13-22
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-386-fa.html
پاک کیش زهرا، محمدی حمیده، صفاری وحیدرضا. نقش سالیسیلیک اسید و متیل جاسمونات روی افزایش ویژگی های آنتی اکسیدانی میوه هلو (Prunus persica L.). مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1395; 5 (15) :13-22

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-386-fa.html


استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان ، zpakkish@yahoo.com
چکیده:   (1017 مشاهده)

 میوه هلو دارای ارزش غذایی بالایی است که به صورت تازه‌خوری و فراوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو در این تحقیق سعی شده‌است، تاثیر سطوح مختلف متیل جاسمونات (100 و 200 میلی‌گرم در لیتر) و سالیسیلیک‌اسید (1 و 2 میلی‌مولار) و همچنین اثرات متقابل آنها بر برخی شاخص‌ کیفی و بیوشیمیایی میوه هلو رقم آلبرتا در زمان برداشت مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین ترتیب، محلول پاشی درختان، در دو مرحله نوک سبزی و نوک صورتی به صورت یک آزمایش اسپلیت- فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در شرایط باغ انجام گرفت. در زمان برداشت، خصوصیات کیفی و آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها نظیر کل مواد جامد محلول، اسکوریبک‌اسید، اسیدهای آلی، کارتنویید، میزان آنتوسیانین و میزان فنل میوه هلو مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد، ویژگی‌های کیفی و آنتی اکسیدانی میوه درختان تیمار شده در هر دو مرحله (نوک سبزی و نوک صورتی جوانه) نسبت به تیمار شاهد، افزایش یافت و در بین تیمارها، تیمار متیل جاسمونات 200 میلی‌گرم در لیتر و ترکیب توام با سالیسیلیک اسید1میلی مولار بیشترین و در بین مراحل اعمال تیمار، محلول‌پاشی در مرحله نوک سبزی، بیشترین تاثیر را در بهبود ویژگی‌های کیفی و آنتی‌اکسیدانی میوه های هلوی البرتا داشت.

متن کامل [PDF 463 kb]   (602 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (638 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف ایرانی آسپا-وف