میوه هلو دارای ارزش غذایی بالایی است که به صورت تازهخوری و فراوری شده مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو در این تحقیق سعی شدهاست، تاثیر سطوح مختلف متیل جاسمونات (100 و 200 میلیگرم در لیتر) و سالیسیلیکاسید (1 و 2 میلیمولار) و همچنین اثرات متقابل آنها بر برخی شاخص کیفی و بیوشیمیایی میوه هلو رقم آلبرتا در زمان برداشت مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین ترتیب، محلول پاشی درختان، در دو مرحله نوک سبزی و نوک صورتی به صورت یک آزمایش اسپلیت- فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در شرایط باغ انجام گرفت. در زمان برداشت، خصوصیات کیفی و آنتیاکسیدانی میوهها نظیر کل مواد جامد محلول، اسکوریبکاسید، اسیدهای آلی، کارتنویید، میزان آنتوسیانین و میزان فنل میوه هلو مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد، ویژگیهای کیفی و آنتی اکسیدانی میوه درختان تیمار شده در هر دو مرحله (نوک سبزی و نوک صورتی جوانه) نسبت به تیمار شاهد، افزایش یافت و در بین تیمارها، تیمار متیل جاسمونات 200 میلیگرم در لیتر و ترکیب توام با سالیسیلیک اسید1میلی مولار بیشترین و در بین مراحل اعمال تیمار، محلولپاشی در مرحله نوک سبزی، بیشترین تاثیر را در بهبود ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوه های هلوی البرتا داشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |