جلد 14، شماره 65 - ( جلد 14، شماره 65، فروردین و اردیبهشت 1404 )                   جلد 14 شماره 65 صفحات 224-209 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani B, Rabiei V, Razavi F, Mahdavineya G, Nasr F. The impact of chlorogenic acid treatment on postharvest quality preservation of persimmon fruit during cold storage. Plant Process and Function 2025; 14 (65) : 13
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2058-fa.html
سلیمانی بهناز، ربیعی ولی، رضوی فرهنگ، مهدوی نیا غلامرضا، نصر فهیمه. اثر کلروژنیک ‌اسید بر حفظ کیفیت پس ‌از برداشت خرمالو رقم کرج در طی دوره انبارمانی سرد. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1404; 14 (65) :209-224

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2058-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران ، rabiei@znu.ac.ir
3- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
چکیده:   (73 مشاهده)
مشکل اصلی پس از برداشت خرمالو نرم­شدن شدید و بروز بیماری در میوه‌ها در زمان نگهداری است. بکارگیری ترکیبات غیر­شیمیایی با هدف افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت میوه خرمالو یکی از مهمترین موارد در صنعت میوه خرمالو است. با توجه به اثرات مفید کلروژنیک اسید در حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی، در این پژوهش تأثیر تیمار کلروژنیک اسید بر ویژگی‌های کیفی و خواص بیوشیمیایی میوه خرمالو بررسی شد. این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور کلروژنیک اسید در چهار سطح صفر، 25، 50 و 100 میکرو‌مولار و فاکتور دوم زمان انبارمانی (15، 30 و 45) روز بود که میوه‌های تیمار­شده در دمای یک درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 45 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که کلروژنیک اسید 50 و 100 میکرومولار غلظت بهینه برای افزایش عمرانباری میوه هستند. بیشترین میزان سفتی، فنول کل، فلاونوئید کل و تانن‌های محلول، آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (25 یونیت بر میلی­گرم وزن تر) و ویتامین ث (2/24 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) در تیمار کلروژنیک اسید 50 و 100 میکرومولار مشاهده شد که اختلاف معنی‌داری نسبت به شاهد داشتند. تیمارهای کلروژنیک اسید 50 و 100 میکرومولار (5/64 درصد) نسبت به شاهد موجب جلوگیری از کاهش اسید آسکوربیک میوه خرمالو در پایان دوره انبارمانی شدند. تیمار میوه‌ها با کلروژنیک اسید 100 میکرومولار به‌طور معنی‌داری ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل را نسبت به شاهد افزایش داد. با توجه به اثرات مثبت تیمار کلروژنیک اسید بر حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوه خرمالو در طی 45 روز انبارمانی چنین به نظر می‌رسد که کاربرد کلروژنیک اسید 50 میکرو‌مولار در مقیاس وسیع به عنوان راهکار مناسب جهت افزایش کیفیت میوه خرمالو قابل توصیه باشد.
شماره‌ی مقاله: 13
متن کامل [PDF 691 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1403/1/28 | پذیرش: 1403/6/19 | انتشار: 1404/2/13

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb