Heydarnezhad S, Ranjbarfordoei A, vali A. The Study of changes Photosynthetic Pigment Content, Chlorophyll fluorescence Parameters and Nutrients in Saltwort Plants (Seidlitzia rosmarinus L.) under Salt Stress. Plant Process and Function 2015; 4 (13) :37-45
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-205-fa.html
حیدرنژاد سمیه، رنجبرفردوئی ابوالفضل، ولی عباسعلی. بررسی تغییرات محتوی رنگدانههای فتوسنتزی، پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (Seidlitzia rosmarinus L.) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1394; 4 (13) :37-45
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-205-fa.html
1- دانشکاه کاشان
2- دانشکاه کاشان ، aranjbar@kashanu.ac.ir
3- دانشگاه کاشان
چکیده: (5162 مشاهده)
شوری یکی از تنشهای اصلی محیطی است که اثر بازدارنده بر رشد و متابولیسم گیاهان دارد. تنش شوری فیزیولوژی گیاه را در سطوح کلی و سلولی، از طریق ایجاد تنش خشکی و بر هم زدن تعادل یونی، تحت تأثیر قرار میدهد. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف شوری بر محتوای رنگدانههای فتوسنتزی و عناصر غذایی گیاه اشنان (Seidlitzia rosmarinus L.)، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در پنج تکرار و با پنج سطح شوری شامل صفر، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 درصد ( براساس وزن خاک خشک گلدانها) اجرا گردید. نتایج داد که یک رابطه مستقیم و منفی بین افزایش سطوح شوری و کلیه پارامترهای مربوط به رنگدانههای اصلی و همچنین یک فرآیند رقابتی بین یونهای سدیم و کلر با یونهای پتاسیم و کلسیم برقرار است. همچنین مشخص گردید بیشتر پارامترهای فلورسنس کلروفیلی در سطوح شوری بالا (70/0% ≤) تغییر معنیدار نشان دادهاند. با توجه به نتایج این پژوهش این گیاه با جذب عناصر سدیم و کلر در اندامهایش میتواند متحمل شوری شده و برای اصلاح و احیای خاکهای شور مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش شوري دریافت: 1392/12/7 | پذیرش: 1393/10/14 | انتشار: 1394/7/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول