جلد 13، شماره 59 - ( جلد 13، شماره 59، فروردین و اردیبهشت 1403 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 42-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khani A, Barzegar T, Nikbakht J. Effect of potassium silicate and L-cysteine on yield, water use efficiency and fruit quality of Physalis (Physalis peruviana L.) under water deficit conditions. Plant Process and Function 2024; 13 (59) : 3
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1928-fa.html
خانی آرزو، برزگر طاهر، نیکبخت جعفر. تأثیر سیلیکات پتاسیم و ال- سیستئین بر عملکرد، کارآیی مصرف آب و کیفیت میوه فیسالیس (Physalis peruviana L.) تحت شرایط کم‌آبی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1403; 13 (59) :25-42

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1928-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران ، tbarzegar@znu.ac.ir
3- گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
چکیده:   (433 مشاهده)
امروزه به­دلیل تغییرات آب و هوا و کاهش بارندگی، تولید محصولات کشاورزی در بسیاری از مناطق، به خصوص مناطق خشک و
نیمه­خشک با مشکل مواجه شده است. به­همین منظور، جهت مطالعه تأثیر محلول­پاشی سیلیکات پتاسیم و ال- سیستئین بر کارآیی مصرف آب، عملکرد کمی و کیفی فیسالیس (
Physalis peruviana L.) تحت شرایط کم­آبی، آزمایشی به صورت کرت­های خرد شده بر پایه طرح بلوک­های کاملاً تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه زنجان در سال 1401 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آبیاری (50، 75 و 100 درصد نیاز آبی گیاه) به­عنوان فاکتور اصلی و محلول­پاشی سیلیکات پتاسیم در سه سطح (۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ میلی­گرم در لیتر)، اسیدآمینه ال- سیستئین در دو سطح (۲۰ و ۴۰ میلی­گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) به­عنوان فاکتور فرعی بود. نتایج نشان داد که تنش کم­آبی محتوای مواد جامد محلول کل، اسید قابل تیتراسیون، کاروتنوئید و پروتئین میوه را افزایش و میزان ویتامین ث، تعداد میوه و عملکرد میوه را کاهش داد. کاربرد سیلیکات پتاسیم به­ویژه در سطوح 1000 و 1500 میلی­گرم در لیتر و اسیدآمینه ال- سیتئین محتوای کاروتنوئید، اسید قابل تیتراسیون، ویتامین ث و پروتئین و عملکرد میوه را در شرایط آبیاری 100 درصد و تنش کم­آبی بهبود بخشیدند. بیشترین عملکرد میوه با کاربرد سیستئین 40 میلی­گرم در لیتر به­ترتیب در شرایط آبیاری 100 و 75 درصد نیاز آبی گیاه به­دست آمد. بیشترین کارآیی مصرف آب (53/2 و 43/2 کیلوگرم در مترمکعب) به­ترتیب در گیاهان تیمار­شده با 20 و 40 میلی­گرم در لیتر سیستئین تحت شرایط آبیاری 75 درصد نیاز آبی گیاه و تیمار 1000 میلی­گرم در لیتر سیلیکات پتاسیم در شرایط آبیاری 50 درصد نیاز آبی حاصل شد. لذا، کاربرد 1000 میلی­گرم در لیتر سیلیکات پتاسیم و یا 40 میلی­گرم در لیتر سیستئین جهت افزایش کیفیت و عملکرد میوه فیسالیس در شرایط آبیاری نرمال و تنش کم­آبی پیشنهاد می­گردد.
شماره‌ی مقاله: 3
متن کامل [PDF 836 kb]   (152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش خشكي
دریافت: 1402/3/25 | پذیرش: 1402/6/14 | انتشار: 1403/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb