Emadifar R, Sharifi G R, Mirzaolyan-Dastgerdi A. The Effect of Chitosan Coating on the Storage of Bell Pepper
(Capsicum annum L.). Plant Process and Function 2024; 13 (59) : 7
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1919-fa.html
1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران
2- گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، sharifisirchi@yahoo.com
3- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران
چکیده: (391 مشاهده)
یکی از محدودیتهای نگهداری، بازاررسانی و صادرات فلفل دلمهای (Capsicum annum L.)، رسیدن سریع آن پس از برداشت و فساد میکروبی است که موجب کاهش خواص کیفی و فساد این محصول میشود. این چالشها به طور مؤثر با استفاده از تکنیکهای پس از برداشت کاهش یافته است. از تیمارهای پوششهای خوراکی میتوان در پس از برداشت میوههای مختلف استفاده کرد. هدف از انجام این آزمایش استفاده از کیتوزان با چهار سطح (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) در طی زمان (صفر، 7، 14، 21 و 28 روز) با چهار تکرار بر کیفیت پس از برداشت فلفل دلمهای رقم کالیفرنیا واندر بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی است. نتایج نشان داد که غلظت 2 درصد کیتوزان از کاهش وزن در زمان 28 روز جلوگیری کرد. در پایان آزمایش تیمار کیتوزان 2 درصد نسبت به شاهد موجب کاهش TSS بهمیزان 2/42 درصد گردید. بیشترین میزان کلروفیل a در تیمار کیتوزان در مقایسه با شاهد در 28 روز مشاهده شد. بیشترین افزایش معنیدار کلروفیل b در فلفل دلمهای با غلظت 2 درصد در زمان صفر بهمیزان 33/113 درصد نسبت به شاهد شد. میزان کاروتنوئید فلفل دلمهای در زمان 28 روز در شاهد بهمیزان 14/97 درصد نسبت به زمان صفر افزایش معنیداری را نشان داد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که کیتوزان بهترتیب با غلظت 5/0، 1 و 2 در زمان 28 روز سبب کاهش نشت یونی بهترتیب بهمیزان 56/8، 9 و 57/9 نسبت به شاهد در زمان 28 روز شد نتایج نشان داد که غلظتهای مختلف کیتوزان و بهویژه غلظت 2% در مقایسه با شاهد باعث حفظ کیفیت پس از برداشت و تأخیر پیری میوه فلفل دلمهای شده است. با توجه به نتایج این پژوهش استفاده از این پوشش خوراکی بهعنوان یک برنامه کاربردی جهت افزایش ماندگاری فلفل دلمهای توصیه میشود.
شمارهی مقاله: 7
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1402/3/12 | پذیرش: 1402/5/17 | انتشار: 1403/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول