جلد 13، شماره 59 - ( جلد 13، شماره 59، فروردین و اردیبهشت 1403 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 122-111 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emadifar R, Sharifi G R, Mirzaolyan-Dastgerdi A. The Effect of Chitosan Coating on the Storage of Bell Pepper (Capsicum annum L.). Plant Process and Function 2024; 13 (59) : 7
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1919-fa.html
عمادی فر راضیه، شریفی غلام رضا، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید. تأثیر پوشش کیتوزان بر انبارمانی فلفل دلمه‌ای (Capsicum annum L.). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1403; 13 (59) :111-122

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1919-fa.html


1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران
2- گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، sharifisirchi@yahoo.com
3- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران
چکیده:   (156 مشاهده)
یکی از محدودیت‌های نگه­داری، بازاررسانی و صادرات فلفل دلمه‌ای (Capsicum annum L.)، رسیدن سریع آن پس از برداشت و فساد میکروبی است که موجب کاهش خواص کیفی و فساد این محصول می‌شود. این چالش‌ها به طور مؤثر با استفاده از تکنیک‌های پس از برداشت کاهش یافته است. از تیمارهای پوشش‌های خوراکی می‌توان در پس از برداشت میوه‌های مختلف استفاده کرد. هدف از انجام این آزمایش استفاده از کیتوزان با چهار سطح (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) در طی زمان (صفر، 7، 14، 21 و 28 روز) با چهار تکرار بر کیفیت پس از برداشت فلفل دلمه­ای رقم کالیفرنیا واندر به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی است. نتایج نشان داد که غلظت 2 درصد کیتوزان از کاهش وزن در زمان 28 روز جلوگیری کرد. در پایان آزمایش تیمار کیتوزان 2 درصد نسبت به شاهد موجب کاهش TSS به‌میزان 2/42 درصد گردید. بیشترین میزان کلروفیل a در تیمار کیتوزان در مقایسه با شاهد در 28 روز مشاهده شد. بیش‌ترین افزایش معنی‌دار کلروفیل b در فلفل دلمه­ای با غلظت 2 درصد در زمان صفر به‌میزان 33/113 درصد نسبت به شاهد شد. میزان کاروتنوئید فلفل دلمه­ای در زمان 28 روز در شاهد به‌میزان 14/97 درصد نسبت به زمان صفر افزایش معنی‌داری را نشان داد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که کیتوزان به‌ترتیب با غلظت 5/0، 1 و 2 در زمان 28 روز سبب کاهش نشت یونی به­ترتیب به­میزان 56/8، 9 و 57/9 نسبت به شاهد در زمان 28 روز شد نتایج نشان داد که غلظت‌های مختلف کیتوزان و به­ویژه غلظت 2% در مقایسه با شاهد باعث حفظ کیفیت پس از برداشت و تأخیر پیری میوه فلفل دلمه‌ای شده است. با توجه به نتایج این پژوهش استفاده از این پوشش خوراکی به‌عنوان یک برنامه کاربردی جهت افزایش ماندگاری فلفل دلمه‌ای توصیه می‌شود.
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: کاهش وزن، کلروفیل، کیفیت، نشت یونی
متن کامل [PDF 983 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1402/3/12 | پذیرش: 1402/5/17 | انتشار: 1403/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb