Sohrabi Muri V, Azadfar D, Hemmati K, Saeedi Z. Study of essential oil, phenol and flavonoid compounds of Myrtus communis L. in three forest habitats of Zagros. Plant Process and Function 2022; 11 (50) : 20
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1806-fa.html
سهرابی موری وهب، آزادفر داوود، همتی خدایار، سعیدی زهره. مطالعه ترکیبات اسانس، فنول و فلاونوئید گیاه دارویی مورد (Myrtus communis L.) در سه رویشگاه جنگلی زاگرس. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (50) :327-340
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1806-fa.html
1- مدرس هنرستان کشاورزی، اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران
2- گروه جنگلشناسی، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- گروه باغبانی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (1059 مشاهده)
درختچه دارویی مورد با نام علمیMyrtus communis L. از جمله درختچههای جنگلی با ارزش دارویی است. هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات اسانس، فنول و فلاونوئید این گیاه در سه رویشگاه جنگلی زاگرس بود. به این منظور از 20 پایه با فاصله حداقل 15 متر در فصل گلدهی نمونه برگ تهیه گردید. سپس اسانسگیری با روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر انجام شد و محتوای فنول و فلاونوئید بهترتیب با استفاده از روشهای فولین- سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم اندازهگیری شد. برای شناسایی ترکیبهای اسانس از دستگاههای گاز کروماتوگرافی و گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنج جرمی استفاده گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان محتوی فنول و فلاونوئید بهترتیب مربوط به رویشگاه مالآقا خوزستان با میانگین 048/3 میلیگرم کوئرستین بر گرم عصاره و 79/7 میلیگرم اسید گالیک بر گرم عصاره است. نتایج همچنین نشان داد پنج ترکیب آلفاپینن، سینئول، لینالول، آلفاترپینئول و لینالیل استات ترکیبات اصلی و غالب اسانس این گونه را در همه رویشگاهها تشکیل میدهند. یافتههای این پژوهش نشان داد خصوصیات محیطی رویشگاه بهویژه ارتفاع از سطح دریا، هدایت الکتریکی و کربن آلی بر روی محتوی فنول و فلاونوئید تأثیر دارد.
شمارهی مقاله: 20
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1401/8/30 | پذیرش: 1401/9/1 | انتشار: 1401/9/1