Naeini M R. The effects of some plant growth biostimulants on the yield and nutrient concentration of pomegranate leaves (Punica granatum L.) cultivar Ghojagh, under low irrigation conditions. Plant Process and Function 2023; 12 (54) : 10
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1785-fa.html
نایینی محمد رضا، میرزاپور محمد هادی. اثر برخی مواد محرک رشد گیاهی بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی برگ انار
(Punica granatum L.) رقم قجاق در شرایط کم آبیاری. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1402; 12 (54) :153-170
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1785-fa.html
1- استادیار فیزیولوژی و اصلاح میوه، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2- استادیار شیمی و حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، mhmirzap@yahoo.com
چکیده: (742 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر مصرف برخی از محرکهای زیستی در شرایط کم آبیاری در انار، آزمایشی دو سالانه، از اسفند 1398 بهصورت کرتهای یکبارخرد شده و در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی روی انار 10 ساله (رقم قجاق) در قم انجام شد. کرتهای اصلی شامل آبیاری براساس محاسبه سامانه آبیاری (SWAT) و 70 درصد آن بودند. کرتهای فرعی عبارت از 1- شاهد (کاربرد کودهای شیمیایی براساس آزمون خاک)، 2-تیمار 1+ محلولپاشی اسیدآمینه با غلظت 5 گرم در لیتر در دو مرحله، 3- تیمار1+ مصرف سرک اسید هیومیک، 4- تیمار1+ محلولپاشی اسید فولیک با غلظت 5 گرم در لیتر، 5- تیمار 1 + محلولپاشی عصاره جلبکدریایی با غلظت 5 گرم در لیتر، 6- مصرف مایکوریزا بهصورت چالکود و 7- مصرف توأمان تیمارهای 2، 3، 5 و 6 بود. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تیمار آبیاری بر ویژگی تعداد میوه در هر درخت، اسیدیته آب میوه و کلیه عناصرغذایی بجز نیتروژن معنیدار بود. همچنین، اثر مواد محرک زیستی بر کلیه ویژگیهای مورد بررسی از جمله عملکرد و تعداد میوه در درخت، اسیدیته آب میوه، درصد مواد جامد محلول و غلظت تمامی عناصر پرمصرف و کم مصرف معنیدار گردید. بالاترین عملکرد میوه در درخت و هکتار و تعداد میوه در درخت با مصرف عصاره جلبک دریایی و 70 درصد آبیاری در سال اول آزمایش با میانگین به ترتیب 2/29 و 29200 کیلوگرم در هکتار و 66/96 عدد بهدست آمد. در مجموع، نتایج نشان داد کاهش مقدار آب آبیاری محاسبه شده براساس نیاز آبی انار تا میزان 30 درصد، اثر معنیداری بر عملکرد میوه و برخی ویژگیهای انار نداشته است. مصرف محرکهای زیستی، عملکرد و برخی ویژگیهای انار را زیر تأثیر قرار داد.
شمارهی مقاله: 10
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش خشكي دریافت: 1401/7/26 | پذیرش: 1401/9/12 | انتشار: 1402/4/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول