جلد 12، شماره 54 - ( جلد12، شماره 54، خرداد و تیر 1402 )                   جلد 12 شماره 54 صفحات 170-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naeini M R. The effects of some plant growth biostimulants on the yield and nutrient concentration of pomegranate leaves (Punica granatum L.) cultivar Ghojagh, under low irrigation conditions. Plant Process and Function 2023; 12 (54) : 10
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1785-fa.html
نایینی محمد رضا، میرزاپور محمد هادی. اثر برخی مواد محرک رشد گیاهی بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی برگ انار (Punica granatum L.) رقم قجاق در شرایط کم آبیاری. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1402; 12 (54) :153-170

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1785-fa.html


1- استادیار فیزیولوژی و اصلاح میوه، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2- استادیار شیمی و حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، mhmirzap@yahoo.com
چکیده:   (718 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر مصرف برخی از محرک­های زیستی در شرایط کم آبیاری در انار، آزمایشی دو سالانه، از اسفند 1398 به­صورت کرت­های یک­بارخرد شده و در قالب طرح بلوک­های کاملاً تصادفی روی انار 10 ساله (رقم قجاق) در قم انجام شد. کرت­های اصلی شامل آبیاری براساس محاسبه سامانه آبیاری (SWAT) و 70 درصد آن بودند. کرت­های فرعی عبارت از 1- شاهد (کاربرد کودهای شیمیایی براساس آزمون خاک)، 2-تیمار 1+ محلول­پاشی اسیدآمینه با غلظت 5 گرم در لیتر در دو مرحله، 3- تیمار1+ مصرف سرک اسید هیومیک، 4- تیمار1+ محلول­پاشی اسید فولیک با غلظت 5 گرم در لیتر، 5- تیمار 1 + محلول­پاشی عصاره جلبک­دریایی با غلظت 5 گرم در لیتر، 6- مصرف مایکوریزا به­صورت چالکود و 7- مصرف توأمان تیمارهای 2، 3، 5 و 6 بود. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تیمار آبیاری بر ویژگی تعداد میوه در هر درخت، اسیدیته آب میوه و کلیه عناصرغذایی بجز نیتروژن معنی­دار بود. همچنین، اثر مواد محرک زیستی بر کلیه ویژگی­های مورد بررسی از جمله عملکرد و تعداد میوه در درخت، اسیدیته آب میوه، درصد مواد جامد محلول و غلظت تمامی عناصر پرمصرف و کم مصرف معنی­دار گردید. بالاترین عملکرد میوه در درخت و هکتار و تعداد میوه در درخت با مصرف عصاره جلبک دریایی و 70 درصد آبیاری در سال اول آزمایش با میانگین به ترتیب 2/29 و 29200 کیلوگرم در هکتار و 66/96 عدد به­دست آمد. در مجموع، نتایج نشان داد کاهش مقدار آب آبیاری محاسبه شده براساس نیاز آبی انار تا میزان 30 درصد، اثر معنی­داری بر عملکرد میوه و برخی ویژگی­های انار نداشته است. مصرف محرک­های زیستی، عملکرد و برخی ویژگی­های انار را زیر تأثیر قرار داد.
شماره‌ی مقاله: 10
متن کامل [PDF 1163 kb]   (319 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش خشكي
دریافت: 1401/7/26 | پذیرش: 1401/9/12 | انتشار: 1402/4/28

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb