جلد 0، شماره 1 - ( جلد ویژه، شماره 1- مقالات مروری آنتی اکسیدان های گیاهی- شهریور 1401 )                   جلد 0 شماره 1 صفحات 66-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanati F, Erfanmanesh F. A review of structural properties, metabolic function and measurement of peroxidase activity. j.plant proc. func. 2022; 0 (1) :55-66
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1722-fa.html
قناتی فائزه، عرفان منش فاطمه. مروری بر ویژگیهای ساختاری، عملکرد متابولیسمی وسنجش فعالیت انواع پراکسیدازها. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی 1401; 0 (1) :66-55

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1722-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (41 مشاهده)
تولید گونه های فعال اکسیژن طی متابولیسم طبیعی سلول هایی که تنفس اکسیداتیو دارند صورت می گیرد.در بین گونه های فعال اکسیژن، هیدروژن پراکسید به دلیل داشتن نیمه عمر طولانی خطر بیشتری برای حیات سلول دارد اما در عین حال یک مولکول تنظیم کننده مهم در سیگنالینگ ردوکس است . پراکسیدازها، یکی از آنزیم‌های کلیدی آنتی‌اکسیدانی هستند که به‌طور گسترده در طبیعت توزیع می‌شوند و اکسیداسیون سوبستراهای مختلف دهنده الکترون را همزمان با تجزیه هیدروژن پراکسید پیش می برند و ضمن احیای پراکسید هیدروژن و سایر هیدروپراکسیدها ، آب تولید می کنند. پراکسیدازها علاوه بر خاصیت مهار پراکسید شناخته شده خود، عملکردهای فیزیولوژیکی اکسید کننده نیز دارند. این آنزیمها  بر اساس شیمی جایگاه فعال در تعامل با پراکسید به پراکسیدازهای هِم دارو غیرهِم دار متمایز می شوند. اولی حاوی یک مرکز کاتالیزوری هم است و دومی یک سلنول یا تیول واکنشی در جایگاه فعال خود دارند. پراکسیدازهای گیاهی آهن¬دار به سه کلاس I، II و III   تقسیم می شوند . پراکسیدازهای گیاهی تیول دار شامل گلوتاتیون پراکسیداز و پروکسی ردوکسین¬ها می باشد. مقاله حاضر به بررسی ویژگیهای ساختاری، متابولیسمی و نحوه اندازه‌گیری فعالیت آنزیمی انواع پراکسیدازها می پردازد.
 
شماره‌ی مقاله: 4
متن کامل [PDF 787 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1401/2/27 | پذیرش: 1401/3/3 | انتشار: 1401/9/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb