1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان ، bbanin@cc.iut.ac.ir
چکیده: (6119 مشاهده)
افزایش شوری و کاهش کیفیت آب آبیاری در برخی مناطق ایران سبب کاهش کشت و گسترش درختان زیتون شده است. شناسایی ژنوتیپها و ارقام زیتون متحمل به شوری از طریق تعیین پارامترهای فتوسنتزی، کارایی آب برگ و میزان کلروفیل نسبی برگ اهمیت زیادی در برنامههای گسترش کشت درختان زیتون دارد. به همین دلیل به منظور بررسی تحمل به شوری چهار رقم زیتون (آمیگدال، دکل، شیراز و زرد) پژوهشی گلخانهای به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در چهار سطح شوری (0، 100، 150 و 200 میلی مولار کلرید سدیم) انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شوری فتوسنتز، هدایت روزنهای، میزان تعرق،کارایی آب برگ، میزان کلروفیل نسبی برگ به طور معنی داری کاهش و میزان دی-اکسیدکربن زیر روزنهای افزایش یافت. مقایسه میانگینها همچنین نشان داد تفاوت معنیداری بین ارقام در فاکتورهای اندازهگیری شده وجود دارد. در مجموع یافتههای تحقیق بیانگر این بود که ارقام زرد و شیراز نسبت به دکل و آمیگدال مقاومت بیشتری به غلظتهای بالای کلرید سدیم داشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش شوري دریافت: 1392/8/29 | پذیرش: 1393/10/7 | انتشار: 1394/5/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول