جلد 11، شماره 49 - ( جلد 11، شماره 49، مرداد و شهریور 1401 )                   جلد 11 شماره 49 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei S, Afshar-Mohammadian M, Bakhshi D, Fallah S F. Comparative evaluation of physicochemical properties of four main Iranian cultivars of Olea europaea (Mary, Roghani, Fishomi and Zard). j.plant proc. func.. 2022; 11 (49) :1-9
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1632-fa.html
رضایی شیوا، افشارمحمدیان منصور، بخشی داود، فلاح سیده فاطمه. ارزیابی مقایسه ای ویژگی های فیزیکوشیمیایی چهار رقم اصلی ایرانی Olea europaea (مریم، روغنی، فیشومی و زرد). مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (49) :9-1

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1632-fa.html


1- گروه زیست شناسی
2- گروه زیست شناسی ، afshar@guilan.ac.ir
3- گروه باغبانی
چکیده:   (152 مشاهده)
اولئوروپئین، هیدروکسی تیروزول و تیروزول سه ترکیب اصلی فنلی موجود در زیتون با اثرات فارماکولوژیک قابل توجهی هستند. در این تحقیق، برگ و میوه زیتون چهار رقم مریم، روغنی، فیشومی و زرد کشت شده در شمال ایران برای ارزیابی مقایسه ای غلظت اولئوروپئین، هیدروکسی تیروزول و تیروسول جمع آوری شد. خواص آنتی اکسیدانی بر اساس نتایج، بیشترین و کمترین میزان تیروسول به ترتیب در برگ مریم و زرد مشاهده شد. بین سطوح هیدروکسی تیروزول برگ مریم در مقایسه با سایر ارقام مورد بررسی تفاوت معنی داری وجود داشت. میوه مریم دارای بالاترین سطح اولئوروپئین، هیدروکسی تیروزول و تیروزول و میوه فیشومی کمترین میزان این ترکیبات را داشت. محتوای فنل کل عصاره برگ به طور معنی داری بیشتر از آنهایی بود که در عصاره میوه مشاهده شد. در برگ و میوه ارقام مورد بررسی، بیشترین و کمترین فعالیت فنیل آلانین آمونیاک لیاز (PAL) به ترتیب در ارقام مری و فیشومی مشاهده شد. فعالیت PAL در برگ همه ارقام مورد بررسی به طور معنی داری بیشتر از میوه آنها بود. ضمناً نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی برگ در تمامی ارقام بیشتر از میوه ها بود. این نتایج نشان می دهد که برگ زیتون و همچنین میوه ها ممکن است به عنوان منابع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی استفاده شوند.
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 739 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1400/9/5 | پذیرش: 1400/11/11 | انتشار: 1401/5/11

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb