Mohammadpour H, selahvarzi Y, oraee A, tehranifar A. Evaluation of rootstock and scion interactions on apple storage characteristics (Malus domestica Borkh). Plant Process and Function 2022; 11 (48) : 4
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1589-fa.html
محمدپور حسین، سلاح ورزی یحیی، اورعی عطیه، تهرانی فر علی. بررسی اثرات پایه و پیوندک بر ویژگیهای انبارمانی سیب (Malus domestica Borkh). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (48) :49-64
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1589-fa.html
1- گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، selahvarzi@um.ac.ir
چکیده: (1413 مشاهده)
امروزه در صنعت باغداری کاربرد پایههای رویشی پاکوتاه و نیمهپاکوتاه جهت احداث باغهای یکنواخت با عملکرد بالا و کیفیت محصول مطلوب جهت کاهش هزینههای تولید میوه امری ضروری است. در این میان استفاده از پایهها و پیوندکهای مناسب بهدلیل صرفهجویی در هزینههای تهیه و تولید، سازگاری با اقلیم منطقه، افزایش ماندگاری میوهها دارای اهمیت فراوانی هستند. در سال 1398، ویژگیهای کیفی و انبارمانی میوههای سیب ارقام برابرن و گلدن دلیشز تحتتأثیر پایههای رویشیMM106 و M9 در باغ متراکم آستان قدس رضوی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعه انجامشده نشان داد که صفاتی نظیر آنتیاکسیدان، فنل کل، قند محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، سفتی و درصد کاهش وزن بطور معنیداری طی انبارمانی تحتتأثیر اثرات متقابل پایه و پیوند قرار گرفت. بهطوریکه، مواد جامد محلول کل (9/13 %)، pH (7/15 %)، فعالیت آنتیاکسیدانی (6/21 %) و قند محلول کل (5/3 %) میوههای سیب طی دوره انبارمانی باگذشت زمان افزایش و صفاتی نظیر، اسیدیته قابل تیتراسیون (8/60 %)، میزان فنل (70 %) و سفتی میوه (5/44 %) کاهش یافت. کاهش وزن میوهها در پایه M9 از ماه دوم و برای پایه MM106 از ماه اول انبارمانی شروع شد. بیشترین درصد کاهش وزن از ماه دوم، برای رقم گلدن دلیشز بر پایه M9 (50 %) و کمترین درصد کاهش وزن برای پیوندک برابرن بر پایه MM106 (64 %)، نسبت به ماه پنجم، مشاهده شد. کاهش سفتی بافت طی دوره انبارمانی برای سیب برابرن پایه M9 و برای پیوندک گلدن دلیشز پایه MM106 بهترتیب، 42 و 38% بود.
شمارهی مقاله: 4
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1400/6/7 | پذیرش: 1400/8/11 | انتشار: 1401/3/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول