جلد 0، شماره 1 - ( جلد ویژه، شماره 1- مقالات مروری آنتی اکسیدان های گیاهی- شهریور 1401 )                   جلد 0 شماره 1 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keyhanfar M, Mansouri Tehrani H A. The role of plant antioxidants in the synthesis of metal nanoparticles. Plant Process and Function 2022; 0 (1) : 5
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1581-fa.html
کیهان فر مهرناز، منصوری تهرانی هاجرالسادات. نقش آنتی اکسیدان‌های گیاهی در سنتز نانوذرات فلزی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 0 (1) :67-76

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1581-fa.html


1- دانشکده علوم و فن آوری های زیستی، دانشگاه اصفهان ، keyhanfar@gmail.com
2- دانشکده علوم و فن آوری های زیستی، دانشگاه اصفهان
چکیده:   (1169 مشاهده)
در سال­های اخیر، تعداد گزارش­های تولید نانوذرات با استفاده از روش­های سبز به­طور تصاعدی افزایش پیدا کرده است. روش‌های سبز تولید نانوذرات بر پایه واکنش­های اکسیداسیون و احیا است که در آن یون­های فلزی با کمک ترکیباتی که در موجودات زنده یا عصاره‌های آن­ها وجود دارد، از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، به نانوذرات احیا می­گردند. در سلول‌های زنده، در حین فرایند اکسیداسیون سلولی رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند که برای سلول بسیار سمی هستند و آنتی‌اکسیدان‌ها از آسیب‌رسانی رادیکال‌های آزاد به سلول ممانعت می­کنند. حضور آنتی‌اکسیدان‌ها در عصاره‌های گیاهی در نقش احیاء­کننده و پایدار­کننده، می­تواند به سنتز سبز نانوذرات فلزی یا اکسید فلزی پایدار کمک کند. نانوذرات سبز تولید­شده با عصاره­های گیاهی علاوه بر پایداری بیشتر و اندازه بهتر نسبت به نانوذرات تولید­شده با استفاده از سایر موجودات زنده، خواص زیستی بهبود یافته نیز دارند. خاصیت آنتی­اکسیدانی عصاره یک پارامتر مهم برای کنترل سنتز سبز نانوذرات فلزی است و بررسی خاصیت آنتی­اکسیدانی عصاره‌های گیاهی می‌تواند به انتخاب بهتر عصاره­های گیاهی برای سنتز نانو­ذرات با خواص دلخواه منجر شود.
شماره‌ی مقاله: 5
متن کامل [PDF 597 kb]   (746 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1400/5/30 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/9/2

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb