1- دانشکده علوم و فن آوری های زیستی، دانشگاه اصفهان ، keyhanfar@gmail.com
2- دانشکده علوم و فن آوری های زیستی، دانشگاه اصفهان
چکیده: (1169 مشاهده)
در سالهای اخیر، تعداد گزارشهای تولید نانوذرات با استفاده از روشهای سبز بهطور تصاعدی افزایش پیدا کرده است. روشهای سبز تولید نانوذرات بر پایه واکنشهای اکسیداسیون و احیا است که در آن یونهای فلزی با کمک ترکیباتی که در موجودات زنده یا عصارههای آنها وجود دارد، از جمله آنتیاکسیدانها، به نانوذرات احیا میگردند. در سلولهای زنده، در حین فرایند اکسیداسیون سلولی رادیکالهای آزاد تولید میشوند که برای سلول بسیار سمی هستند و آنتیاکسیدانها از آسیبرسانی رادیکالهای آزاد به سلول ممانعت میکنند. حضور آنتیاکسیدانها در عصارههای گیاهی در نقش احیاءکننده و پایدارکننده، میتواند به سنتز سبز نانوذرات فلزی یا اکسید فلزی پایدار کمک کند. نانوذرات سبز تولیدشده با عصارههای گیاهی علاوه بر پایداری بیشتر و اندازه بهتر نسبت به نانوذرات تولیدشده با استفاده از سایر موجودات زنده، خواص زیستی بهبود یافته نیز دارند. خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره یک پارامتر مهم برای کنترل سنتز سبز نانوذرات فلزی است و بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی عصارههای گیاهی میتواند به انتخاب بهتر عصارههای گیاهی برای سنتز نانوذرات با خواص دلخواه منجر شود.
شمارهی مقاله: 5
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوتکنولوژی دریافت: 1400/5/30 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/9/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول