جلد 0، شماره 1 - ( جلد ویژه، شماره 1- مقالات مروری آنتی اکسیدان های گیاهی- شهریور 1401 )                   جلد 0 شماره 1 صفحات 22-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarandi-Miandoab L, Pouryousef F, Razavi S F, Chaparzadeh N. Phycocyanin, as a cyanobacterial antioxidant: structure, function and applications. Plant Process and Function 2022; 0 (1) : 1
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1579-fa.html
زرندی میاندوآب لیلا، پوریوسف فرشاد، رضوی سیده فهیمه، چاپارزاده نادر. فیکوسیانین یک آنتی‌اکسیدان سیانوباکتریایی: ساختار، عملکرد و کاربردها. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 0 (1) :1-22

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1579-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز ، zarandi@azaruniv.ac.ir
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز
چکیده:   (1400 مشاهده)
در جلبک­های قرمز و سیانوباکتر­ها، فیکوبیلین­ها به­عنوان مولکول­های دارای زنجیر باز تتراپیرولی، نقش رنگدانه­های کمکی جمع­کننده نور فتوسنتزی را بازی می­کنند. رنگدانه­های فیکوبیلینی از طریق پیوند کووالانسی به پروتئین­ها متصل شده و فیکوبیلی­پروتئین­های حاصل در سطح غشاهای تیلاکوئیدی کمپکلس­های ماکرومولکولی درشت به نام فیکوبیلیزوم­ها را تشکیل می­دهند. در آب­های عمیق تنها نور سبز برای سیانوباکترها قابل دسترس است، لذا فیکوبیلیزوم­ها قادر به جذب کارای این بخش از نور بوده و این مسئله به بقای سیانوباکترها کمک می­کند. سیانوباکترها در پاسخ به تغییرات شرایط محیطی قادر به تغییرات کمی در ترکیب رنگدانه­ای فیکوبیلیزوم­ها هستند. فیکوسیانین با رنگ آبی تیره یکی از انواع فیکوبیلی­پروتئین­هاست که به شکل وسیعی به­عنوان مهمترین رنگ و آنتی­اکسیدان طبیعی مورد استفاده قرار می­گیرد. خصوصیات جاروب­گری از رادیکال­های آزاد فیکوسیانین بخوبی شناخته شده است. فیکوسیانین با حذف گونه­های اکسیژن و نیتروژن فعال از ایجاد تنش اکسیداتیو، که به ساختار بیومولکول­های سلولی آسیب جدی وارد می­کند، جلوگیری می­کند. کاربردهای متنوع، از دخالت در پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با رادیکال‌های آزاد شامل سرطان و آلزایمر گرفته تا اثرات ضدمیکروبی، از استفاده در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی تا صنایع و گردش مالی قابل­ملاحظه این محصول، اهمیت مرور مطالعات در زمینه فیکوسیانین را روشن می­سازد. از این رو مقاله حاضر یافته­های جدید در مورد منابع، ساختار، عملکرد، تولید، روش­های استخراج و کاربردهای فیکوسیانین را مرور و توصیف خواهد کرد.
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 1289 kb]   (748 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1400/5/26 | پذیرش: 1401/3/3 | انتشار: 1401/9/2

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb