جلد 11، شماره 47 - ( جلد 11، شماره 47- فروردین و اردیبهشت 1401 )                   جلد 11 شماره 47 صفحات 209-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Porghalandar A, Meftahizade H, Kudori M R. Assessment of some yield characteristics and phytochemical traits in Damask rose (Rosa damascena Mill.) affected by manure and compost application. Plant Process and Function 2023; 11 (47) : 13
پورقلندر علی، مفتاحی زاده حیدر، کدوری محمد رضا. ارزیابی برخی ویژگی‌های عملکردی و فیتوشیمیایی گل‌محمدی (Rosa damascena Mill.) تحت تأثیر کودهای دامی و کمپوست. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (47) :195-209

1- دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه علم و هنر یزد
2- اﺳﺘﺎدﻳﺎر، ﮔﺮوه ﻋﻠﻮم ﺑﺎﻏﺒﺎﻧﻲ، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ داﻧﺸﮕﺎه اردﻛﺎن، اردکان ، hmeftahizade@ardakan.ac.ir
3- مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان
به­منظور بررسی اثر کودهای آلی شامل کمپوست و کود دامی بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکردی و کیفی گل­محمدی، آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کاملاً تصادفی با هفت تیمار در سه تکرار در سال زراعی 98- 1397 در شهرستان سیرجان اجرا شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل کمپوست به میزان 20، 25 و 30 تن در هکتار و کود دامی به میزان 10، 15 و 20 تن در هکتار و تیمار شاهد (بدون مصرف کود) بود. نتایج بدست آمده نشان داد که تیمار کودی در کلیه صفات مورد بررسی معنی­دار بوده است. مقایسه میانگین داده­ها نشان داد که تیمار کود دامی 20 تن در هکتار در صفات تاج پوشش، ارتفاع، طول و عرض برگ، وزن تر و خشک گل، تعداد گل، فنول، کلروفیل، آنتی­اکسیدان و تیمار 30 تن/ هکتار کمپوست در صفات تعداد شاخه و تعداد برگ در گیاه، وزن تر و وزن خشک در گیاه و و بازده اسانس دارای بیش­ترین میزان می­باشد. همچنین تجزیه خوشه­ای تیمارها نشان داد که دو تیمار کودی 20 و 30 تن در هکتار کود دامی و کود کمپوست در یک گروه قرار دارند. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردید به­ترتیب گیاهان تیمار­شده با 20 و 30 تن در هکتار کود دامی و کود کمپوست بیش­ترین تأثیر در خصوصیات کمی و کیفی نهال‌های گل­محمدی داشتند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1400/2/18 | پذیرش: 1400/7/3 | انتشار: 1401/2/26