Holghoomi R, Hosseini Sarghein S, Khara J, Hosseini B. The effect of treatment with Multi-walled Carbon Nanotube as an elicitor in increasing the activity of antioxidant system and phenolic content of basil (Ocimum basilicum L.). Plant Process and Function 2021; 10 (42) :267-282
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1463-fa.html
حلقومی رقیه، حسینی سرقین سیاوش، خارا جلیل، حسینی بهمن. اثر تیمار با نانولولهی کربنی چندلایه بهعنوان الیسیتور در افزایش فعالیت سیستم آنتی-اکسیدانی و محتوای فنولی گیاه ریحان (Ocimum basilicum L.). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1400; 10 (42) :267-282
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1463-fa.html
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه ، siavash.hosseini19@gmail.com
چکیده: (1768 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر غلظت های مختلف نانولوله ی کربنی چند دیواره (0، 50، 100، 150 و 200 میلی گرم بر لیتر) و کربن فعال بر محتوای فنول و فلاوونوئید کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی، محتوای پراکسید هیدروژن، آنتوسیانین، فعالیت آنزیم های کاتالاز، پراکسیداز، پلی فنولاکسیداز، فنیل آلانین آمونیالیاز و تیروزین آمونیالیاز به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمار کربن فعال به منظور بررسی آثار نانولوله های کربنی و مقایسه ی آن با حالت معمول کربن در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آنالیز داده ها نشان داد با افزایش غلظت نانولوله ی کربنی، محتوای پراکسیدهیدروژن، فنول، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی اکسیدانی نسبت به حالت شاهد و تیمار کربن فعال افزایش یافت. بیشترین محتوای فلاونوئید در غلظت 50 و 150 میلیگرم بر لیتر نانولوله ی کربنی (بهترتیب0.001088 و 0.001045 میلی گرم بر گرم وزن تر) مشاهده شد. فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز نیز با افزایش غلظت نانولوله ی کربنی افزایش اندکی نشان داد و از میان آنزیم های آنتی اکسیدان نیز، فعالیت کاتالاز و پراکسیداز با افزایش غلظت نانولوله ی کربنی افزایش یافت. در بررسی های انجام شده، تیمار کربن فعال رفتاری مشابه حالت شاهد از خود نشان داد. بطور کلی نتایج این پژوهش حاکی از آن است که استفاده از نانولوله ی کربنی به عنوان محرک، ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه ریحان را بالا برده و از طرفی منجر به افزایش محتوای ترکیبات فنولی شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1399/7/27 | پذیرش: 1399/11/7 | انتشار: 1400/4/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول