Jahanshahi Anboohi K, seyed hajizadeh H, hemmati A, rezaei S. The interaction of potassium and iron on nutritional quality of apple fruit during storage life. Plant Process and Function 2021; 10 (42) :53-70
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1434-fa.html
1- دانشگاه مراغه
2- دانشگاه مراغه ، hajizade@maragheh.ac.ir
3- دانشگاه تبریز
چکیده: (1515 مشاهده)
تغذیه مناسب درختان میوه پس از برداشت، موجب افزایش باردهی و کیفیت میوهها در سال آتی میگردد. برای بررسی تاثیر چالکود سولفات پتاسیم (صفر، 50 ، 100 و 150 گرم) و کلات آهن (صفر، 10، 20 و 30 میلیلیتر) بر کیفیت محصول، پس از برداشت، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار بر روی سیب رقم رد دلیشز انجام گرفت و صفاتی از قبیل سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، آنتوسیانین و فنول پوست و گوشت، کربوهیدرات کل، درصد ماده خشک، شاخص پرلیم و غلظت برخی عناصر غذایی ماکرو و میکرو میوه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد درختانی که با 50 گرم سولفات پتاسیم و 30 سیسی کلات آهن تغذیه شدند، میوه سفتتر و مواد جامد محلول بیشتری داشتند. همچنین تاثیر عنصر پتاسیم در افزایش آنتوسیانین پوست میوه بیشتر از آهن بود. علی رغم روند کاهشی مقدار فنول طی انبارمانی، کود سولفات پتاسیم، بیشترین تاثیر را در افزایش مقدار فنول پوست و گوشت و حتی حفظ آن طی دوره انبارمانی نسبت به شاهد داشت. از طرفی با افزایش مقدار کلات آهن از میزان فنول میوهها کاسته شد. مقدار اسیدیته میوهها در تیمارهایی که با غلظتهای مختلف آهن تیمار شده بودند بیشتر از میوههای شاهد بود. افزایش زمان انبارمانی باعث افزایش معنیدار کربوهیدرات کل شد. سایر صفات کیفی در طول زمان انبارمانی به طور معنیداری کاهش یافتند. به طور کلی تیمار 50 و 100 گرم سولفات پتاسیم به تنهایی یا در ترکیب با 10 سیسی کلات آهن اثر مناسبی روی صفات مورد مطالعه داشت
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1399/4/28 | پذیرش: 1399/11/28 | انتشار: 1400/4/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول