جلد 10، شماره 41 - ( جلد 10 شماره 41- فروردین و اردیبهشت 1400 )                   جلد 10 شماره 41 صفحات 170-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salari A, Rastegar S. Effect of foliar application of zinc and iron on some quantitative and qualitative characteristics of Orlando Tangelo. Plant Process and Function 2021; 10 (41) :157-170
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1411-fa.html
سالاری اکبر، رستگار سمیه. اثر تغذیه برگی روی و آهن بر برخی ویژگی‌های کمّی و کیفی اورلاندو تانجلو. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1400; 10 (41) :157-170

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1411-fa.html


1- دانشگاه آزاد جیرفت
2- دانشگاه هرمزگان ، rastegarhort@gmail.com
چکیده:   (1209 مشاهده)
به­منظور ارزیابی محلول­پاشی آهن و روی بر برخی ویژگی­های کمی و کیفی اورلاندو تانجلو، آزمایشی در باغی در شهرستان منوجان در استان کرمان بر روی درختان 5 ساله انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل روی و آهن هرکدام در 3 سطح (صفر، 1 و 2 در هزار) بود. بر اساس نتایج به­دست آمده، کاربرد کود آهن و روی باعث افزایش معنی­دار تعداد گل و میوه شد. به­طوریکه بیشترین تعداد گل و میوه در استفاده توام آهن و روی در غلظت 2 در هزار مشاهده شد. کاربرد آهن و روی تأثیر معنی­داری بر اندازه میوه (قطر و طول و نسبت طول به قطر) و حجم آب میوه نداشت. متوسط وزن میوه در نتیجه کاربرد کود کاهش یافت. اما تفاوت معنی­داری بین شاهد و استفاده از آهن (2 در هزار) با دو غلظت 1 و 2 در هزار روی مشاهده نشد. بیشترین نسبت گوشت به پوست در تیمار 1 (58/3) و 2 (25/3) در هزار کود روی به دست آمد. کمترین نسبت TSS/TA  (34/1) در نتیجه کاربرد آهن 2 در هزار مشاهده شد. بجز تیمارهای آهن 2 در هزار به­همراه غلظت‌های مختلف روی، سایر تیمارها به‌طور معنی­داری میزان آسکوربیک اسید میوه را افزایش دادند. اگرچه کاربرد کود روی (1 در هزار) به تنهایی و کود آهن (1 در هزار) به همراه کود روی (2 در هزار) میزان فنل میوه را افزایش دادند اما تفاوت معنی­داری با شاهد نشان ندادند. کاربرد کود باعث بهبود رنگ میوه شد. به­طوریکه بالاترین میزان  a* (رنگ نارنجی­تر) در نتیجه کاربرد آهن 1 در هزار توأم با روی 1و 2 در هزار مشاهده شد. کلی کاربرد کود روی و آهن نقش موثری در افزایش تعداد گل و میوه اولاندوتانجلو و بهبود برخی خصوصیات کیفی مانند افزایش نسبت گوشت به پوست و آسکوربیک اسید میوه داشتند.
واژه‌های کلیدی: ریزش، ریز مغذی، محلول‌پاشی، مرکبات
متن کامل [PDF 500 kb]   (850 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1399/3/14 | پذیرش: 1399/7/22 | انتشار: 1400/2/6

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb