Salari A, Rastegar S. Effect of foliar application of zinc and iron on some quantitative and qualitative characteristics of Orlando Tangelo. Plant Process and Function 2021; 10 (41) :157-170
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1411-fa.html
1- دانشگاه آزاد جیرفت
2- دانشگاه هرمزگان ، rastegarhort@gmail.com
چکیده: (1503 مشاهده)
بهمنظور ارزیابی محلولپاشی آهن و روی بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی اورلاندو تانجلو، آزمایشی در باغی در شهرستان منوجان در استان کرمان بر روی درختان 5 ساله انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل روی و آهن هرکدام در 3 سطح (صفر، 1 و 2 در هزار) بود. بر اساس نتایج بهدست آمده، کاربرد کود آهن و روی باعث افزایش معنیدار تعداد گل و میوه شد. بهطوریکه بیشترین تعداد گل و میوه در استفاده توام آهن و روی در غلظت 2 در هزار مشاهده شد. کاربرد آهن و روی تأثیر معنیداری بر اندازه میوه (قطر و طول و نسبت طول به قطر) و حجم آب میوه نداشت. متوسط وزن میوه در نتیجه کاربرد کود کاهش یافت. اما تفاوت معنیداری بین شاهد و استفاده از آهن (2 در هزار) با دو غلظت 1 و 2 در هزار روی مشاهده نشد. بیشترین نسبت گوشت به پوست در تیمار 1 (58/3) و 2 (25/3) در هزار کود روی به دست آمد. کمترین نسبت
TSS/TA (34/1) در نتیجه کاربرد آهن 2 در هزار مشاهده شد. بجز تیمارهای آهن 2 در هزار بههمراه غلظتهای مختلف روی، سایر تیمارها بهطور معنیداری میزان آسکوربیک اسید میوه را افزایش دادند. اگرچه کاربرد کود روی (1 در هزار) به تنهایی و کود آهن (1 در هزار) به همراه کود روی (2 در هزار) میزان فنل میوه را افزایش دادند اما تفاوت معنیداری با شاهد نشان ندادند. کاربرد کود باعث بهبود رنگ میوه شد. بهطوریکه بالاترین میزان
a* (رنگ نارنجیتر) در نتیجه کاربرد آهن 1 در هزار توأم با روی 1و 2 در هزار مشاهده شد. کلی کاربرد کود روی و آهن نقش موثری در افزایش تعداد گل و میوه اولاندوتانجلو و بهبود برخی خصوصیات کیفی مانند افزایش نسبت گوشت به پوست و آسکوربیک اسید میوه داشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1399/3/14 | پذیرش: 1399/7/22 | انتشار: 1400/2/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول