seyedhajizadeh H, rezaei A, farokhzad A, gholizadeh vakilkandi F. Effect of Postharvest treatments of GABA and salicylic acid in antioxidant quality and marketability of Strawberry. Plant Process and Function 2020; 9 (38) :113-128
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1326-fa.html
سید حاجی زاده حنیفه، رضایی اشکان، فرخزاد علیرضا، قلی زاده وکیل کندی فهیمه. تأثیر تیمارهای پس از برداشت گابا و اسید سالیسیلیک در کیفیت آنتی اکسیدانی و بازارپسندی توتفرنگی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (38) :113-128
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1326-fa.html
1- دانشگاه مراغه ، hajizade@maragheh.ac.ir
2- دانشگاه مراغه دانشکده کشاورزی
3- دانشگاه ارومیه
4- دانشگاه مراغه
چکیده: (2049 مشاهده)
توتفرنگی از میوههای بسیار فسادپذیر بوده و میزان ضایعات پس از برداشت در این محصول بالا میباشد لذا حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آن با ترکیبات سالم حائز اهمیت است. در این راستا اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و گابا (صفر، 5/0 و 1 میلیمولار) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی توتفرنگی طی 7 و 14 روز نگهداری در سردخانه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد همه تیمارهای ترکیبی و نیز گابا به جز اسید سالیسیلیک مانع از افزایش pH آب میوه شدند. کمترین میزان مواد جامد محلول در تیمار ترکیبی گابا و اسید سالیسیلیک (5/0 و 1 میلیمولار) و بهترین تیمار در حفظ ویتامین ث غلظت 5/0 میلیمولار گابا بود. تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 میلیمولار) در حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار و گابا 5/0 میلیمولار در حفظ میزان فنل کل بیشترین تأثیر را داشتند. بیشترین فعالیت آنزیم فنیل آلانینآمونیالیاز در تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 میلیمولار) مشاهده شد. تأثیر اسید سالیسیلیک در فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و کاتالاز بیشتر از گابا بود. تیمار میوهها با اسید سالیسیلیک و گابا به طور معنیداری فعالیت آنتیاکسیدانی را نسبت به شاهد افزایش داد به طوری که بالاترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی میوهها در تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 و 1 میلیمولار) مشاهده شد. تیمار با اسید سالیسیلیک و گابا به دلیل حفظ بهتر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی و کاهش از دست دهی آب از سطح میوهها، پتانسیل زیادی در حفظ بازارپسندی توتفرنگی دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1398/7/29 | پذیرش: 1398/12/21 | انتشار: 1399/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول