جلد 9، شماره 38 - ( جلد 9 شماره 38- مهر و آبان 1399 )                   جلد 9 شماره 38 صفحات 113-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

seyedhajizadeh H, rezaei A, farokhzad A, gholizadeh vakilkandi F. Effect of Postharvest treatments of GABA and salicylic acid in antioxidant quality and marketability of Strawberry. j.plant proc. func.. 2020; 9 (38) :113-128
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1326-fa.html
سید حاجی زاده حنیفه، رضایی اشکان، فرخزاد علیرضا، قلی زاده وکیل کندی فهیمه. تأثیر تیمار‌های پس از برداشت گابا و اسید سالیسیلیک در کیفیت آنتی اکسیدانی و بازارپسندی توت‌فرنگی. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (38) :113-128

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1326-fa.html


1- دانشگاه مراغه ، hajizade@maragheh.ac.ir
2- دانشگاه مراغه دانشکده کشاورزی
3- دانشگاه ارومیه
4- دانشگاه مراغه
چکیده:   (70 مشاهده)
توت­فرنگی از میوه­های بسیار فسادپذیر بوده و میزان ضایعات پس از برداشت در این محصول بالا می­باشد لذا حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آن با ترکیبات سالم حائز اهمیت است. در این راستا اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و گابا (صفر، 5/0 و 1 میلی­مولار) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی توت­فرنگی طی 7 و 14 روز نگهداری در سردخانه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد همه تیمارهای ترکیبی و نیز گابا به جز اسید سالیسیلیک مانع از افزایش pH آب میوه شدند. کمترین میزان مواد جامد محلول در تیمار ترکیبی گابا و اسید سالیسیلیک  (5/0 و 1 میلی­مولار) و بهترین تیمار در حفظ ویتامین ث غلظت 5/0 میلی­مولار گابا بود. تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 میلی­مولار) در حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید سالیسیلیک 1 میلی­مولار و گابا 5/0 میلی­مولار در حفظ میزان فنل کل بیشترین تأثیر را داشتند. بیشترین فعالیت آنزیم فنیل آلانین­آمونیالیاز در تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک و گابا (5/0 میلی­مولار) مشاهده شد. تأثیر اسید سالیسیلیک در فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و کاتالاز بیشتر از گابا بود. تیمار میوه­ها با اسید سالیسیلیک و گابا به طور معنی­داری فعالیت آنتی­اکسیدانی را نسبت به شاهد افزایش داد به طوری که بالاترین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی  میوه­ها در تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک  و گابا (5/0 و 1 میلی­مولار) مشاهده شد. تیمار با اسید سالیسیلیک و گابا به دلیل حفظ بهتر خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی و کاهش از دست دهی آب از سطح میوه­ها، پتانسیل زیادی در حفظ بازارپسندی توت­فرنگی دارد.

 
متن کامل [PDF 689 kb]   (10 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1398/7/29 | پذیرش: 1398/12/21 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb