salimi A, Arshi A, chavoushi M. The effects of Gallic acid on broomrape and antioxidant enzyme activity in tomato (Lycopersicum esculentum). Plant Process and Function 2021; 10 (42) :147-160
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1318-fa.html
سلیمی اعظم، عرشی اسرین، چاوشی مریم. بررسی اثر گالیک اسید بر رشد گل جالیز و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان در گیاه گوجهفرنگی (Lycopersicum esculentum). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1400; 10 (42) :147-160
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1318-fa.html
1- دانشگاه خوارزمی ، salimi@khu.ac.ir
2- دانشگاه خوارزمی
چکیده: (2174 مشاهده)
گل جالیز علف هرز انگلی است که باعث کاهش رشد و عملکرد بسیاری از گیاهان زراعی ازجمله گوجهفرنگی میشود. هدف از این پژوهش، ایجاد ممانعت در برقراری ارتباط بین میزبان و انگل توسط ترکیبات بازدارنده مانند گالیک اسید میباشد. در پژوهش حاضر گالیک اسید در 3 غلظت 0،1 و 3 میلیمولار و در سه دوره زمانی 20، 25 و 30 روز پس از کاشت نشاء گوجهفرنگی در خاک حاوی بذور گل جالیز به ریشه گیاه اعمال گردید. آزمایش در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج بهدستآمده از این پژوهش نشان داد که گالیک اسید 3 میلیمولار در 25 و 30 روز پس از کاشت باعث کاهش رشد گل جالیز شده است. گالیک اسید (1 میلی مولار) باعث افزایش معنیدار پروتئین برگ و کاهش معنیدار پروتئین ریشه گردید. در 25 روز پس از کاشت، گالیک اسید (1 میلی مولار) باعث افزایش معنیدار فعالیت آنزیم کاتالاز برگ شده و فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه را کاهش معنیداری داده است. در 30 روز پس از کاشت، غلظت 3 میلی مولار گالیک اسید باعث افزایش معنیدار فعالیت آسکوربات پراکسیداز برگ و ریشه آنزیم آسکوربات پراکسیداز شده است. غلظت 3 میلیمولار گالیک اسید باعث افزایش معنیدار محتوای فنل و آنتوسیانین برگ شده است. به نظر میرسد، گالیک اسید بهعنوان یک ترکیب فنلی مهم، جوانهزنی و یا اتصالات جوان گل جالیز به گیاه میزبان را کنترل میکنند و در بازدارندگی رشد گل جالیز نقش مؤثری داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد دریافت: 1398/7/20 | پذیرش: 1399/10/23 | انتشار: 1400/4/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول