جلد 9، شماره 38 - ( جلد 9 شماره 38- مهر و آبان 1399 )                   جلد 9 شماره 38 صفحات 187-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei K, zare M, Hosseinpanahi F, Bakhshandeh A, Hosseinpour M. Investigation of the effect of growth period duration on quality and quantity yield of sugar beet (Beta Vulgaris L.) under autumn cultivation in Ilam province. j.plant proc. func.. 2020; 9 (38) :187-200
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1294-fa.html
رضایی کلثوم، زارع محمد جواد، حسین پناهی فرزاد، بخشنده عبدالمهدی، حسین پور مصطفی. بررسی تأثیر طول دوره رشد بر عملکرد کمّی و کیفی چغندرقند (Beta Vulgaris L.) تحت شرایط کشت پائیزه در استان ایلام. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (38) :187-200

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1294-fa.html


1- دانشگاه ایلام
2- دانشگاه ایلام ، mzare9385@gmail.com
3- دانشگاه کردستان
4- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز- معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت کشاورزی
5- موسسه تحقیقات، اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کرج
چکیده:   (37 مشاهده)
تغییر فصل کشت از بهار به پاییز در جهت استفاده از آب سبز، یک راهکار به‌زراعی سازگار با تغییرات اقلیم می‌باشد. بدین منظور و نیز در راستای توسعه کشت چغندرقند پاییزه به عنوان یک گیاه زراعی راهبردی در افزایش خوداتکایی شکر، اجرای برنامه‏های پژوهشی پایه از جمله تعیین دوره رشد مناسب جهت دستیابی به عملکرد مطلوب امری ضروری می‌باشد. بدین جهت آزمایشی در شهرستان دره‌شهر از توابع استان ایلام در قالب کرت‌های خرد شده بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار طی سال زراعی 1394-1395 انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل سه تاریخ کاشت (13، 27 مهرماه و 25 آبان‌ماه) و دو تاریخ برداشت (8 و 28 خردادماه) بودند که به‌ترتیب در کرت‌های اصلی و فرعی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که عملکرد شکر سفید در محدوده کاشت از اوایل تا اواخر مهرماه و برداشت در اواخر خردادماه (دوره رشد 255 و 240 روز) در مقایسه با کشت آن در آبان‏ماه و تاریخ برداشت اوایل خردادماه (192روز) به میزان73 درصد افزایش یافته است. نتایج این پژوهش نشان‌دهنده نقش چشمگیر طول دوره رشد بر افزایش عملکرد شکر سفید چغندرقند پاییزه به دنبال افزایش عملکرد ریشه (69%)، درصد قند خالص (23%)، عیار قند (%12) و نیز کاهش قند ملاس (%37) می‌باشد. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش توجه بیشتر به مدیریت‌های به‌زراعی تولید چغندرقند تحت شرایط کشت پاییزه می‌تواند نقش کلیدی در افزایش شکر چغندری در این مناطق داشته باشد.

 
متن کامل [PDF 488 kb]   (10 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1398/5/20 | پذیرش: 1399/2/14 | انتشار: 1399/8/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb