1- دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
2- سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی،استهبان، ایران ، hamidzare777@gmail.com
چکیده: (1966 مشاهده)
انجیر یکی از اولین گیاهان کشت شده توسط بشر بوده که گسترش جهانی دارد. بهمنظور بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی برگ در موقعیت های مختلف (نهال دوساله، برگ کنار گل آذین نارس، برگ کنار میوه رسیده، برگ کنار میوه دم شل، برگ کنار میوه افتاده) و میوه در چهار رقم انجیر خوراکی (متی، شاهانجیر، سبز و سیاه) آزمایشی در نوع فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که خصوصیات برگ وابسته به موقعیت مکانی آنها است. در تمامی ارقام انجیر کلروفیلهای برگ کنار گلآذین نارس کاهش، در حالیکه با ادامه رشد میوهها، کلروفیلهای برگ کنار آنها روند افزایشی داشت. بیشترین محتوای کلروفیلa و کلروفیل کل مربوط به برگ نهال دوساله و بیشترین محتوای کلروفیلb در برگ کنار میوه افتاده رقم شاه انجیر بود. برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بیشترین میزان کارتنوئید داشت. بیشترین میزان آنتوسیانین مربوط به برگ کنار میوه دم شل و افتاده در رقم سبز بود. برگ نهال دو ساله و برگ کنار گل آذین نارس رقم متی بیشترین هدایت روزنهای را داشت. بیشترین قند و نشاسته در برگ کنار میوه افتاده رقم شاهانجیر و برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بود. بیشترین قند پوست، مواد جامد محلول و TSS/TA در میوه رقم سیاه و بیشترین میزان قند و نشاسته گوشت میوه و pH در میوه رقم سبز مشاهده شد. بیشترین میزان اسیدیته کل مربوط به رقم شاه انجیر بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1398/5/14 | پذیرش: 1398/9/23 | انتشار: 1399/8/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول