جلد 9، شماره 38 - ( جلد 9 شماره 38- مهر و آبان 1399 )                   جلد 9 شماره 38 صفحات 380-363 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar M, Zare H. Physicochemical changes of leaf in different position and fruit in four edible fig cultivars. Plant Process and Function 2020; 9 (38) :363-380
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1292-fa.html
برزگر مریم، زارع حمید. تغییرات فیزیکو شیمیایی برگ موقعیت‌های مختلف و میوه چهار رقم انجیر خوراکی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (38) :363-380

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1292-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
2- سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی،استهبان، ایران ، hamidzare777@gmail.com
چکیده:   (1926 مشاهده)
انجیر یکی از اولین گیاهان  کشت شده توسط بشر بوده که گسترش جهانی دارد. به‌منظور بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی برگ در موقعیت های مختلف (نهال دوساله، برگ کنار گل آذین نارس، برگ کنار میوه رسیده، برگ کنار میوه دم شل، برگ کنار میوه افتاده) و میوه در چهار رقم انجیر خوراکی (متی، شاه­انجیر، سبز و سیاه) آزمایشی در نوع فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که خصوصیات برگ وابسته به موقعیت مکانی آن‌ها است. در تمامی ارقام انجیر کلروفیل‌های برگ کنار گل‌آذین نارس کاهش، در حالی‌که با ادامه رشد میوه‌ها، کلروفیل‌های برگ کنار آن‌ها روند افزایشی داشت. بیش­ترین محتوای کلروفیلa  و کلروفیل کل مربوط به برگ نهال دوساله و بیش­ترین محتوای کلروفیلb در برگ کنار میوه افتاده رقم شاه انجیر بود. برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بیش­ترین میزان کارتنوئید داشت. بیش­ترین میزان آنتوسیانین مربوط به برگ کنار میوه دم شل و افتاده در رقم سبز بود. برگ نهال دو ساله و برگ کنار گل آذین نارس رقم متی بیش­ترین هدایت روزنه‌ای را داشت. بیشترین قند و نشاسته در برگ کنار میوه افتاده رقم شاه‌انجیر و برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بود. بیش­ترین قند پوست، مواد جامد محلول  و TSS/TA در میوه رقم سیاه و بیش­ترین میزان  قند و نشاسته گوشت میوه و pH در میوه رقم سبز مشاهده شد. بیش­ترین میزان اسیدیته کل مربوط به رقم شاه انجیر بود.

 
متن کامل [PDF 730 kb]   (854 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1398/5/14 | پذیرش: 1398/9/23 | انتشار: 1399/8/17

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb