Salimpour A, Shamili M, Dadkhodai A, Zare H, Hadadinejad M. The impact of salt stress on antioxidant enzymes, photosynthetic pigments, protein and proline content of Fig cultivars (Ficus carica.L). Plant Process and Function 2019; 8 (29) :109-123
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1145-fa.html
سلیم پور اله داد، شمیلی منصوره، دادخدائی علی، زارع حمید، حدادی نژاد مهدی. تاثیر شوری بر محتوای آنزیمهای آنتیاکسیدان، رنگیزههای فتوسنتزی، پروتئین و پرولین در ارقام انجیر (Ficus carica.L). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (29) :109-123
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1145-fa.html
1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
3- دانشگاه شیراز
4- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
5- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده: (3782 مشاهده)
انجیر محصولی نیمهگرمسیر با مصرف میوه تازه خوری و خشک میباشد. از آنجا که شوری تهدیدی جدی برای راندمان فتوسنتز، تولید و کیفیت محصول انجیر محسوب میشود، لذا طی سالهای 1395 تا 1397، هفت رقم انجیر (سبز، سیاه، شاه انجیر، اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر) در شرایط گلدانی تحت تیمار آب شور (5/0، 2، 4، 6، 8 و 10 دسیزیمنسبرمتر) قرار گرفتند. سپس محتوای پروتئین، پرولین، رنگیزههای فتوسنتزی و تغییرات آنزیمهای آنتی اکسیدان سوپراکسیددیسموتاز، گوایکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز به منظور معرفی متحمل¬ترین رقم به شوری، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد شوری باعث افزایش معنی دار در محتوای پروتئین کل، پرولین و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی، اما کاهش در میزان رنگیزههای کلروفیل (a، b و کل) و کاروتنوئیدها شد. بنا به نتایج این تحقیق ارقام سیاه و سبز متحملترین ارقام و شاه انجیر حساسترین رقم به شوری 10 دسیزیمنسبرمتر بود. ارقام اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر در حد وسط تحمل تا حساسیت قرار گرفتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش شوري دریافت: 1397/8/19 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1398/2/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول