جلد 8، شماره 29 - ( جلد 8 شماره 29 1398 )                   جلد 8 شماره 29 صفحات 123-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimpour A, Shamili M, Dadkhodai A, Zare H, Hadadinejad M. The impact of salt stress on antioxidant enzymes, photosynthetic pigments, protein and proline content of Fig cultivars (Ficus carica.L). Plant Process and Function 2019; 8 (29) :109-123
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1145-fa.html
سلیم پور اله داد، شمیلی منصوره، دادخدائی علی، زارع حمید، حدادی نژاد مهدی. تاثیر شوری بر محتوای آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، رنگیزه‌های فتوسنتزی، پروتئین و پرولین در ارقام انجیر (Ficus carica.L). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (29) :109-123

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1145-fa.html


1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
3- دانشگاه شیراز
4- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
5- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (3402 مشاهده)
انجیر محصولی نیمه­گرمسیر با مصرف میوه تازه خوری و خشک می­باشد. از آنجا که شوری تهدیدی جدی برای راندمان فتوسنتز، تولید و کیفیت محصول انجیر محسوب می­شود، لذا طی سال­های 1395 تا 1397، هفت رقم انجیر (سبز، سیاه، شاه انجیر، اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر) در شرایط گلدانی تحت تیمار آب شور (5/0، 2، 4، 6، 8 و 10 دسی‌زیمنس‌بر‌متر) قرار گرفتند. سپس محتوای پروتئین، پرولین، رنگیزه­های فتوسنتزی و تغییرات آنزیم­های آنتی اکسیدان سوپراکسیددیسموتاز، گوایکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز به منظور معرفی متحمل¬ترین رقم به شوری، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد شوری باعث افزایش معنی دار در محتوای پروتئین کل، پرولین و فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی، اما کاهش در میزان رنگیزه­های کلروفیل (a، b و کل) و کاروتنوئیدها شد. بنا به نتایج این تحقیق ارقام سیاه و سبز متحمل­ترین ارقام و شاه انجیر حساس­ترین رقم به شوری 10 دسی‌زیمنس‌بر‌متر بود. ارقام اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر در حد وسط تحمل تا حساسیت قرار گرفتند. 
متن کامل [PDF 1002 kb]   (981 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1397/8/19 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1398/2/28

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb