جلد 9، شماره 36 - ( جلد 9 شماره 36- خرداد و تیر 1399 )                   جلد 9 شماره 36 صفحات 413-424 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

zarrinmehr M J, Farhadian O, Peykanheyrati F, Keramat J. Effect of different phosphorus concentrations on the growth rate and biochemical composition of Isochrysis galbana. j.plant proc. func.. 2020; 9 (36) :413-424
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1135-fa.html
زرین مهر محمد جواد، فرهادیان امیدوار، پیکان حیرتی فاطمه، کرامت جواد. تاثیر مقادیر مختلف فسفر روی نرخ رشد و ترکیبات بیوشیمیایی جلبک دریایی Isochrysis galbana. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (36) :413-424

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1135-fa.html


1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان ، omfarhad@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (294 مشاهده)
فسفربه عنوان یکی از درشت مغذی­های اصلی، نقش مهمی در انتقال انرژی، سنتز فسفولیپید و اسیدنوکلئیک و ترکیبات بیوشیمیایی در سلول­های ریزجلبک دارد، همچنین نقش مهمی در تشکیل و انتقال انرژی متابولیتی در ATP و NADP ایفا می­کند. در این تحقیق اثر غلظت های مختلف فسفر (صفر، 2، 4، 8 و 16 میلی­گرم در لیتر) بر میزان رشد و ترکیب بیوشیمیایی جلبک دریایی Isochrysis galbana مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد محرومیت فسفر باعث کاهش رشد سلول، محتوای رنگدانه­ها و پروتئین­ها می­شود. در حالی که مقدار کربوهیدرات و چربی I. galbana با افزایش غلظت فسفر، افزایش یافته است. بالاترین میزان کربوهیدرات، پروتئین و چربی به ترتیب 5/23، 6/34 و 2/36 درصد در غلظت­های فسفر صفر، 8 و صفر میلی­گرم در لیتر بود. همچنین با افزایش میزان فسفر محتویات C16: 0 از 96/33 درصد و C18: 0 از 40/23درصد در شرایط محرومیت فسفر (صفر میلی­گرم در لیتر) به ترتیب به 75/27 و 37/14 درصد در واحد آزمایش با غلظت فسفر 16 میلی­گرم در لیتر کاهش یافته است. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که غلظت فسفر به طور قابل توجهی بر سرعت رشد و ترکیبات بیوشیمیایی جلبک I. galbana تاثیر می­گذارد.
متن کامل [PDF 764 kb]   (68 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: 1397/7/16 | پذیرش: 1398/8/11 | انتشار: 1399/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb