Mahmoodi Z, Ghiyasvand S, Karimi R. The effect foliar spray of iron and manganese nano-chlate on sugar, anthocyanin and ascorbic acid content of Bidaneh- Sefid grape berry during unripe and riped stages. Plant Process and Function 2020; 9 (36) :425-438
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1118-fa.html
محمودی زهرا، قیاسوند سعیده، کریمی روح الله. تاثیرمحلولپاشی برگی نانوکلاتآهن و منگنز بر محتوای قند، آنتوسیانین و اسید آسکوربیک حبههای انگور بیدانهسفید طی مراحل غورهگی و رسیدن. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (36) :425-438
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1118-fa.html
1- دانشگاه ملایر
2- دانشگاه ملایر ، sghiasvand63@yahoo.com
چکیده: (2326 مشاهده)
تغذیه برگی یک روش سریع و کارآمد جهت تأمین نیاز غذایی تاک بهویژه در مراحل بحرانی رشد است. در این پژوهش تاثیر محلولپاشی نانوکلات آهن و منگنز در سه سطح (0، 5/0 و 1درصد) با سه تکرار و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، بر میزان pH، اسیدیته قابلتیتراسیون، مواد جامد محلول کل، آنتوسیانین و اسید آسکوربیک در دو مرحله غورهگی و رسیدگی کامل، در یک قطعه باغ انگور رقم "بیدانهسفید" واقع در شهرستان ملایر ارزیابی شد. بر اساس نتایج کمترین میزان اسیدیته (pH) مربوط به نمونه شاهد در مرحله غورگی(5/2) و بیشترین میزان این صفت کیفی مربوط به تیمار آهن 1 درصد با میزان (75/3) در مرحله رسیدگی بوده است. همچنین کمترین میزان اسیدیته قابلتیتراسیون (TA) مربوط به تیمار آهن 1 درصد در مرحله رسیدگی (9/0 درصد) و بیشترین میزان این صفت کیفی مربوط به نمونه شاهد (75/1 درصد) در مرحله غورگی بود. کمترین میزان مواد جامدمحلول ( 0Brix9)، مربوط به نمونه شاهد در مرحله غورگی و بیشترین میزان این صفت کیفی ( 0Brix4/25) مربوط به تیمار منگنز 1 درصد در مرحله رسیدگی بود. همچنین نتایج نشان داد که کمترین میزان آنتوسیانین مربوط به نمونه شاهد در مرحله غورگی (02/0 میلیگرم در 100گرم وزن میوه) و بیشترین میزان آن مربوط به تیمار منگنز 5/0 درصد در مرحله رسیدگی (071/0 میلیگرم در 100گرم وزن میوه) می باشد. بیشترین میزان اسید آسکوربیک مربوط به تیمار منگنز 1 درصد در مرحله رسیدگی (6/24 میلیگرم در 100گرم وزن حبه) و کمترین میزان این صفت کیفی مربوط به نمونه شاهد با مقدار (04/9 میلیگرم در 100گرم وزن حبه) در مرحله غورگی بود. به طور کلی طبق این مطالعه، این نتیجه حاصل شد که فاکتورهای کیفی ذکر شده در میوه انگور تحت اثر محلولپاشی آهن و نانوکلات منگنز در هر در هر دو مرحله غورهگی و رسیدگی کامل بهبود یافتهاند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1397/6/25 | پذیرش: 1398/7/20 | انتشار: 1399/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول