جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 398-387 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pishvaei E, Rastegar S. Effects of foliage application of salicylic acid and gibberellic acid on the quantitative and qualitative characteristics of Kinnow Mandarin. Plant Process and Function 2019; 8 (33) :387-398
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1100-fa.html
پیشوا ابراهیم، رستگار سمیه. تأثیر محلول‌پاشی سالیسیلیک اسید و جیبرلیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی میوه نارنگی کینو. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :387-398

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1100-fa.html


1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت
2- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان ، rastegarhort@gmail.com
چکیده:   (2312 مشاهده)
استفاده از تنظیم­کننده­های رشد گیاهی جهت بهبود کیفیت میوه از مدت­ها قبل مورد توجه بوده است. به­منظور بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید (صفر، 1 و 2 میلی­مول در لیتر) و جیبرلیک اسید (صفر، 100 و 50 میلی­گرم در لیتر) و برهمکنش آنها بر برخی ویژگی­های میوه نارنگی کینو، آزمایشی با 9 تیمار و سه تکرار به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کاملاً تصادفی در شهرستان میناب در سال 1396 به­اجرا در آمد. محلول­پاشی میوه­ها در دو مرحله (سبز بالغ و در حال تغییر رنگ) انجام گرفت. میوه­ها در مرحله بلوغ تجاری برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر­اساس نتایج به­دست آمده جیبرلیک اسید در غلظت 50 میلی­گرم در لیتر به­طور معنی­داری باعث افزایش قطر و طول میوه شد. سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلی­مول در لیتر باعث افزایش معنی­دار وزن گوشت میوه شد. میوه­های شاهد نسبت به سایر تیمارها مواد جامد محلول بالاتری نشان دادند. بیشترین نسبت قند به اسید در غلظت 50 میلی­گرم در لیتر جیبرلیک به­همراه 2 میلی­مول در لیتر سالیسیلیک اسید به­دست آمد. بیشترین میزان فنل در غلظت 2 میلی­مول در لیتر سالیسیلیک اسید (14/7 میلی­گرم بر گرم) و بیشترین میزان فلاونوئید در غلظت­های 50 میلی­گرم در لیتر جیبرلیک اسید به­همراه 2 میلی­مول در لیتر سالیسیلیک اسید (420/0 میلی­گرم بر گرم) مشاهده شد. بیشترین میزان a* (35/2) در بالاترین غلظت تیمارهای استفاده­شده مشاهده شد و میوه­های شاهد بیشترین میزان L* (روشنایی) را نشان دادند.
متن کامل [PDF 638 kb]   (1311 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1397/5/10 | پذیرش: 1397/12/7 | انتشار: 1399/2/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb