Pishvaei E, Rastegar S. Effects of foliage application of salicylic acid and gibberellic acid on the quantitative and qualitative characteristics of Kinnow Mandarin. Plant Process and Function 2019; 8 (33) :387-398
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1100-fa.html
1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت
2- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان ، rastegarhort@gmail.com
چکیده: (2312 مشاهده)
استفاده از تنظیمکنندههای رشد گیاهی جهت بهبود کیفیت میوه از مدتها قبل مورد توجه بوده است. بهمنظور بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید (صفر، 1 و 2 میلیمول در لیتر) و جیبرلیک اسید (صفر، 100 و 50 میلیگرم در لیتر) و برهمکنش آنها بر برخی ویژگیهای میوه نارنگی کینو، آزمایشی با 9 تیمار و سه تکرار بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی در شهرستان میناب در سال 1396 بهاجرا در آمد. محلولپاشی میوهها در دو مرحله (سبز بالغ و در حال تغییر رنگ) انجام گرفت. میوهها در مرحله بلوغ تجاری برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفتند. براساس نتایج بهدست آمده جیبرلیک اسید در غلظت 50 میلیگرم در لیتر بهطور معنیداری باعث افزایش قطر و طول میوه شد. سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلیمول در لیتر باعث افزایش معنیدار وزن گوشت میوه شد. میوههای شاهد نسبت به سایر تیمارها مواد جامد محلول بالاتری نشان دادند. بیشترین نسبت قند به اسید در غلظت 50 میلیگرم در لیتر جیبرلیک بههمراه 2 میلیمول در لیتر سالیسیلیک اسید بهدست آمد. بیشترین میزان فنل در غلظت 2 میلیمول در لیتر سالیسیلیک اسید (14/7 میلیگرم بر گرم) و بیشترین میزان فلاونوئید در غلظتهای 50 میلیگرم در لیتر جیبرلیک اسید بههمراه 2 میلیمول در لیتر سالیسیلیک اسید (420/0 میلیگرم بر گرم) مشاهده شد. بیشترین میزان a* (35/2) در بالاترین غلظت تیمارهای استفادهشده مشاهده شد و میوههای شاهد بیشترین میزان L* (روشنایی) را نشان دادند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1397/5/10 | پذیرش: 1397/12/7 | انتشار: 1399/2/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول