جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 325-338 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafiee H, Haghighi M, Farhadi A, Ehtemam M H. The effect of salinity on physiological, biochemical and anatomical characteristics of different accession of melons. j.plant proc. func.. 2019; 8 (33) :325-338
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1060-fa.html
شفیعی هاجر، حقیقی مریم، فرهادی علی، اهتمام محمدحسین. اثر شوری ناشی از کلرید سدیم بر تغییرات فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، آناتومی برگ، عملکرد و خصوصیات کیفی توده‌های مختلف خربزه. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :325-338

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1060-fa.html


1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران ، mhaghighi@cc.iut.ac.ir
3- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
4- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (702 مشاهده)
به‌منظور بررسی تأثیر شوری آب آبیاری بر برخی صفات فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و آناتومی و همچنین رشد و عملکرد توده­های مختلف خربزه، آزمایشی در قالب اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار بر روی سه توده مقاوم (آناناسی)، نیمه مقاوم (سبز اصفهان) و حساس به شوری (گنگی) در دو سطح شوری کلرید سدیم (صفر و 8 دسی زیمنس بر متر) شوری متداول چاه‌های منطقه در مزرعه ایستگاه تحقیقاتی اصفهان در سال زراعی 95-96 به اجرا درآمد. نتایج نشان داد با افزایش شوری وزن‌تر و خشک اندام هوایی در تمام توده‌ها کاهش یافت. وزن‌تر و خشک گوشت، پوست و بذر، تعداد و وزن متوسط میوه در توده‌های حساس و نیمه مقاوم کاهش نشان داد. عملکرد در تمام توده‌ها کاهش یافت. کاهش سطح برگ در توده حساس و طول بوته و میوه در توده نیمه مقاوم مشاهده شد. سفتی میوه در کلیه توده‌ها و اسیدیته میوه در توده نیمه مقاوم و حساس کاهش یافت درحالی‌که TSS در این توده‌ها افزایش نشان داد. میزان فتوسنتز، هدایت روزنه‌ای و دی‌اکسید کربن زیر روزنه‌ای در توده حساس بیشترین میزان کاهش را نشان دادند درحالی‌که تعرق در این توده افزایش نشان داد و پتانسیل آب برگ منفی‌تر شد. بیشترین میزان پرولین، فنول و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در توده مقاوم مشاهده شد. ضخامت اپیدرم فوقانی در توده حساس با اعمال شوری افزایش یافت و در اپیدرم تحتانی تأثیر معنی‌داری نداشت. لذا هدف از این پژوهش بررسی تحمل توده­های رایج در منطقه نسبت به شوری به‌منظور توصیه بهترین توده مقاوم آناناسی جهت کشت می­باشد.
 
واژه‌های کلیدی: پرولین، خربزه، شوری، فنول، میوه
متن کامل [PDF 762 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1397/2/24 | پذیرش: 1397/7/21 | انتشار: 1399/2/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb