جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi F, Najafi S, Esmaeilzadeh Bahabadi S. The effect of green algae (Ulva fasciata L.) extract on growth and physiological parameters of sesamum indicum. Plant Process and Function 2019; 8 (33) :1-14
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1014-fa.html
مرادی فاطمه، نجفی شهلا، اسمعیل زاده بهابادی صدیقه. تأثیر عصاره جلبک سبز (Ulva fasciata L.) بر شاخص‌های رشد و فیزیولوژیکی گیاه کنجد (Sesamum indicum L.). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :1-14

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1014-fa.html


1- گروه زیست‌ شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل
2- گروه زیست‌ شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل ، Najafi_sh2003@yahoo.com
چکیده:   (2663 مشاهده)
استفاده بی‌­رویه از کودهای شیمیایی و عدم­توجه به اهمیت و اثرات مثبت مواد آلی در بهبود حاصلخیزی خاک‌های زراعی باعث ایجاد آلودگی‌های محیطی و صدمات اکولوژیکی شده است. یکی از راه­های کاهش این خطرات استفاده از منابع زیستی است که علاوه بر افزایش قابلیت دسترسی به عناصر غذایی، بهبود شرایط فیزیکی و میکروبی خاک را به­دنبال خواهد داشت. یکی از منابع زیستی جلبک‌های دریایی می‌باشند که سرشار از مواد مورد نیاز برای رشد گیاه هستند. در این تحقیق تأثیر عصاره جلبکی بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه کنجد مورد بررسی قرار گرفته است. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار با غلظت‌های مختلف عصاره جلبک (صفر، 10، 15، 20 درصد) در شرایط مزرعه در ایرانشهر به­اجرا در آمد. بر­اساس نتایج، صفات مورفولوژیکی از قبیل طول ساقه­چه، طول ریشه­چه، طول ساقه، قطر ساقه و سطح برگ تحت تأثیر غلظت­های مختلف عصاره جلبکی به­طور قابل توجهی نسبت به شاهد افزایش یافت. میزان رنگیزه­های فتوسنتزی نیز به­طور معنی­داری نسبت به شاهد افزایش نشان داد به طوریکه بیشترین میزان تحت تأثیر غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. بیشترین میزان پرولین (16 میلی­گرم بر گرم وزن تر)، قند محلول (54 میلی­گرم بر گرم وزن تر) و فنول کل (8/3
میلی­گرم بر گرم وزن تر) نیز در غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. به­طور کلی، عصاره جلبکی می‌تواند با داشتن عناصر مورد نیاز گیاه و هورمون‌های رشد بدون آسیب به طبیعت به­‌عنوان کود زیستی جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی و نقش مهمی در مدیریت تأمین مواد غذایی سالم داشته باشد.
متن کامل [PDF 702 kb]   (2308 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: 1396/11/28 | پذیرش: 1397/4/27 | انتشار: 1399/2/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb