جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 1-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi F, Najafi S, Esmaeilzadeh Bahabadi S. The effect of green algae (Ulva fasciata L.) extract on growth and physiological parameters of sesamum indicum. j.plant proc. func.. 2019; 8 (33) :1-14
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1014-fa.html
مرادی فاطمه، نجفی شهلا، اسمعیل زاده بهابادی صدیقه. تأثیر عصاره جلبک سبز(Ulva fasciata L.) روی شاخص‌های رشد و فیزیولوژیکی گیاه کنجد (Sesamum indicum L.). مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :1-14

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1014-fa.html


1- دانشگاه زابل، دانشکده علوم، گروه زیست
2- دانشگاه زابل، دانشکده علوم، گروه زیست ، Najafi_sh2003@yahoo.com
چکیده:   (703 مشاهده)
استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی و عدم توجه به اهمیت و اثرات مثبت مواد آلی در بهبود حاصلخیزی خاک‌های زراعی، باعث ایجاد آلودگی‌های محیطی و صدمات اکولوژیکی شده است. یکی از راه های کاهش این خطرات استفاده از منابع زیستی می باشد که علاوه بر افزایش قابلیت دسترسی به عناصر غذایی، بهبود شرایط فیزیکی و میکروبی خاک را به دنبال خواهد داشت. یکی از منابع زیستی جلبک‌های دریایی می‌باشند که سرشار از مواد مورد نیاز برای رشد گیاه هستند. در این تحقیق تأثیر عصاره جلبکی بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه کنجد مورد بررسی قرارگرفته است. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار، با غلظت‌های مختلف عصاره جلبک (0، 10، 15، 20 درصد) در شرایط مزرعه در ایرانشهر  به اجرا درآمد. براساس نتایج، صفات مورفولوژیکی از قبیل طول ساقه چه،  طول ریشه چه، طول ساقه، قطرساقه و سطح برگ تحت تاثیر غلظت های مختلف عصاره جلبکی  به طور قابل توجهی نسبت به شاهد افزایش یافت. میزان رنگیزه های فتوسنتزی نیز به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش نشان داد، به طوری که بیشترین میزان تحت تاثیر غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. بیشترین میزان پرولین (16 میلی گرم بر گرم وزن تر)، قند محلول (54 میلی گرم بر گرم وزن تر) و فنول کل (8/3 میلی گرم بر گرم وزن تر) نیز در غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. به طور کلی، عصاره جلبکی می‌تواند با  داشتن عناصر موردنیاز گیاه و هورمون‌های رشد  بدون آسیب به طبیعت به‌عنوان کود زیستی جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی و نقش مهمی در مدیریت تأمین مواد غذایی سالم داشته باشد.
متن کامل [PDF 702 kb]   (299 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: 1396/11/28 | پذیرش: 1397/4/27 | انتشار: 1399/2/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb