جلد 8، شماره 32 - ( جلد 8، شماره 32، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 245-260 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi R, Mohammadparast B, Minazadeh R. Phytochemical responses and antioxidant activity of potassium-treated grapevines (Vitis vinifera L.) in salinity stress condition. j.plant proc. func.. 2019; 8 (32) :245-260
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1008-fa.html
کریمی روح الله، محمدپرست بهروز، مینازاده راضیه. پاسخ‌های فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی تاک‌های تیمار شده با پتاسیم در شرایط تنش شوری. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (32) :245-260

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1008-fa.html


1- دانشگاه ملایر ، Rouholahkarimi@gmail.com
2- دانشگاه ملایر
چکیده:   (1042 مشاهده)
تغذیه تکمیلی با تاثیر بر سامانه­های محافظت­کننده آنزیمی و غیرآنزیمی قادر به تعدیل تنش اکسایشی القاءشده توسط شوری می­باشد. در این پژوهش برهمکنش شوری (0، 25، 50 و 100 میلی­مولار کلرید­سدیم) و کاربرد برگی پتاسیم (0 و 5/1 درصد سولفات­پتاسیم) بر شاخص­های تخریب غشاء، پاسخ­های فیتوشیمیایی، فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان و همچنین عناصر غذایی برگ بوته ­های یکساله انگور بیدانه­سفید، به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. با افزایش شوری محتوای مالون­دی­آلدهید و پراکسیدهیدروژن در برگ تاک­های تحت تنش افزایش یافت. درحالی ­که، کاربرد سولفات­پتاسیم 5/1 درصد، محتوای این شاخص­ها را به ترتیب 20 و 27 درصد کاهش داد. با افزایش شوری محتوای فنول ­کل و فلاونوئید ­کل برگ در تاک­ها افزایش یافت، با این حال این افزایش در تاک­های تیمار شده با سولفات­ پتاسیم 5/1 درصد بیشتر بود. در تاک­های تیمار شده با سولفات­پتاسیم 5/1 درصد محتوای پروتئین­محلول حتی در غلظت­های بالای کلریدسدیم روند افزایشی نشان داد. فعالیت آنزیم­های کاتالاز و آسکوربات­پراکسیداز برگ تا شوری 50 میلی­مولار کلریدسدیم افزایش یافت، با این حال تیمار پتاسیم 5/1 درصد تا شوری 100 میلی­ مولار توانست فعالیت این آنزیم­ها را افزایش داد. کاربرد پتاسیم هم موجب افزایش فعالیت این آنزیم­ها در همه سطوح شوری شد. همچنین، برهمکنش شوری و پتاسیم منجر به افزایش فعالیت آنزیم گایاکول­پراکسیداز شد. غلظت آهن، روی و منگنز برگ در اثر برهمکنش شوری و پتاسیم افزایش یافت. در کل ­پتاسیم با تجمع پروتئین‌های­محلول، فلاونوئید و فنول­کل و همچنین افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اُکسیدان در نهایت منجر به کاهش تنش اکسایشی القاء شده توسط شوری در برگ تاک­ها شده است.
متن کامل [PDF 579 kb]   (340 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1396/11/26 | پذیرش: 1397/5/15 | انتشار: 1398/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb