جلد 7، شماره 25 - ( جلد 7 شماره 25 1397 )                   جلد 7 شماره 25 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Torkashvand A, Tofighi Alikhani T, Kaviani B, Ghasemnejad M. Impact of potassium on the yield of lily (Lilium longifolium × Asiatic cv. Termoli) and antioxidant enzymes activity under drought stress. Plant Process and Function 2018; 7 (25) :29-38
محمدی ترکاشوند علی، توفیقی علی خانی طاهره، کاویانی بهزاد، قاسم نژاد محمود. اثر پتاسیم روی بازدهی سوسن و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت در تنش خشکی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1397; 7 (25) :29-38

1- عضو هییت علمی، داشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
2- دانشجوی دکتری، داشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت ، b.kaviani@yahoo.com
4- دانشگاه گیلان
این مطالعه در دو مرحله انجام شد: 1) بررسی اثر تنش خشکی روی میزان نسبی آب و پرولین برگ و 2) ارزیابی اثر تنش خشکی و غلظت­های پتاسیم در محلول غذایی روی سوسن. بر اساس یک طرح کامل تصادفی در مخلوط محیط شن و پرلایت و در سه سطح پتاسیم (صفر، 6 و 12 میلی­مولار)، شاخص­های رشد، عمر پس از برداشت گل­ها، پتاسیم و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانت اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که پرولین حدود 7 برابر در محیط حاوی میزان رطوبت یک­سوم ظرفیت زراعی در مقایسه با تیمار ظرفیت زراعی بعد از 3 ماه در برگ­های گیاه افزایش یافت. عمر پس از برداشت سوسن در 6 میلی­مولار پتاسیم، 7/5 روز نسبت به شرایط بدون پتاسیم افزایش یافت. فعالیت پراکسیداز در محلول غذایی با 12 میلی­مولار پتاسیم به­طور معنی­داری نسبت به شرایط عاری از پتاسیم پایین­تر بود.
دریافت: 1396/6/29 | پذیرش: 1397/3/5 | انتشار: 1399/2/10