جلد 8، شماره 32 - ( جلد 8، شماره 32، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 50-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jamalpour birgani H, eftekhari A, heidari M. Effect of iron concentration on Iron accumulation and qualitative indicators of the landraces of spinach (Spinacia oleracea L.) native Iran grown in soilless culture. Plant Process and Function 2019; 8 (32) :35-50
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-604-fa.html
جمالپور بیرگانی حمیرا، افتخاری عبدالله، حیدری مختار. بررسی اثر غلظت آهن بر میزان آهن و شاخص‌های کیفی برخی توده‌های اسفناج بومی ایران در کشت بدون خاک. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (32) :35-50

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-604-fa.html


1- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اهواز ، eftekhari_9t@yahoo.com
3- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (2185 مشاهده)

توده­های مختلف اسفناج از مناطق معتدله تا نواحی نیمه گرمسیری ایران کشت می­شوند ولی میزان آهن در بخش­های مختلف برگ توده­های اسفناج ایرانی بررسی نگردیده است. این آزمایش با هدف ارزیابی اثر سطح مختلف آهن (3، 6، 9، 12 و 15 میلی­گرم در لیتر از منبعFe- EDTA ) بر میزان آهن پهنک و دمبرگ، شاخص سبزینگی (SPAD)، فنل کل، اسیدآمینه کل و کربوهیدرات­های محلول در برگ­های سه توده اسفناج بومی ایران (همدان، شیروان و ورامین 88) مورد ارزیابی قرار گرفت. گیاهان اسفناج در بستر کوکوپیت+پرلایت (نسبت1:4) رشد یافته و با محلول غذایی کوپر (Copper) تغذیه شدند. نتایج نشان داد میزان آهن در دمبرگ، پهنک و کل برگ به طور معنی­داری توسط غلظت آهن محلول غذایی تحت تاثیر قرار گرفت. میزان آهن در دمبرگ توده شیروان به طور معنی­داری بیشتر از آهن دمبرگ در توده­های ورامین 88 و همدان بود. میزان کل اسیدهای آمینه، فنل کل، پنتورها، هگزوزها و کل کربوهیدرات­های محلول در برگ به طور معنی­داری در تیمارهای کمبود آهن کاهش یافت. با توجه به میزان آهن در دمبرگ و پهنک و خصوصیات بیوشیمیایی، مشخص شد کیفیت اسفناج به طور معنی­داری تحت تاثیر تیمارهای آهن قرار گرفت.

متن کامل [PDF 416 kb]   (1908 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1395/1/31 | پذیرش: 1397/2/18 | انتشار: 1398/10/29

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb