جلد 4، شماره 11 - ( جلد 4، شماره 11، بهار 1394 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 67-78 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

farhoudi R, Khodarahmpour Z. An evalution of 19 wheat (Triticum aestivum L.) cultivars regarding the response to salinity stress. jppf. 2015; 4 (11) :67-78
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-273-fa.html
فرهودی روزبه، خدارحم پور زهرا. ارزیابی تحمل به تنش شوری در 19 رقم گندم (Triticum aestivum L.) . مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1394; 4 (11) :67-78

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-273-fa.html


استاديار دانشگاه آزاد اسلامی ، rfarhoudi@gmail.com
چکیده:   (2896 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی واکنش ارقام گندم به تنش شوری در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. در این آزمایش واکنش 19 رقم گندم (چمران، کارچیا 66، سرخ تخم، مهدوی، طبسی، آزادی، داراب 2، گلستان، نیک نژاد، فلات، سرداری، بیستون، ماهوتی، روشن، الوند، کویر، قدس، اترک و تجن) در مرحله رشد رویشی در دو سطح شوری (0 (شاهد) و محلول ds m-2 10 نمک کلرید سدیم) بررسی شد. نتایج نشان داد تنش شوری سبب کاهش وزن خشک گیاهچه، غلظت کلروفیل، غلظت پتاسیم برگ و نسبت پتاسیم به سدیم برگ ارقام گندم شد در حالیکه غلظت مالون دی آلدهید، غلظت سدیم برگ و غلظت کربوهیدرات های محلول برگ تحت تاثیر تنش شوری افزایش یافت. تجزیه کلاستر ارقام را به سه گروه تقسیم کرد. ارقام کارچیا 66، نیک نژاد، ماهوتی، مهدوی، سرخ تخم و طبسی در کلاستر اول قرار گرفته و بیشترین شاخص تحمل به تنش شوری را بر اساس تغییرات وزن خشک اندام هوایی داشتند و در یک گروه آماری قرار گرفتند (شاخص تحمل تنش به ترتیب 88/0، 87/0، 85/0، 95/0، 82/0 و 85/0). ارقام آزادی و اترک با کمترین شاخص تحمل به تنش شوری (37/0 و 36/0) حساسترین ارقام به تنش شوری در این مرحله رشدی شناخته شدند و به همراه ارقام تجن، چمران، داراب 2، فلات، گلستان و قدس در کلاستر سوم قرار گرفتند.
متن کامل [PDF 313 kb]   (1488 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: ۱۳۹۳/۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف ایرانی آسپا-وف