جلد 0، شماره 1 - ( جلد ویژه، شماره 1- مقالات مروری آنتی اکسیدان های گیاهی- شهریور 1401 )                   جلد 0 شماره 1 صفحات 36-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahbazi M, Karami A, Pazirandeh M S, Shobbar Z S. Glutathione-S transferases and their function as a protein superfamily in plants. Plant Process and Function 2022; 0 (1) : 2
شهبازی مریم، کرمی امین، پذیرنده محمدسعید، شبر زهرا سادات. گلوتاتیون -Sترانسفرازها و عملکرد آن‌ها به‌عنوان یک ابرخانواده پروتئینی در گیاهان. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 0 (1) :23-36

1- گروه محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، maryam.shahbazi@gau.ac.ir
2- گروه زیست شناسی گیاهی، دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
4- گروه زیست شناسی سامانه‌ها، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AERRO)
گلوتاتیون S-ترانسفراز (GST) از بزرگترین خانواده‌های پروتئینی چند ژنی است که در تمام گونه‌های گیاهی و سایر موجودات زنده حضور دارند. تاکنون برای GSTsها که در شرایط تنش و محرکهای درونی و بیرونی بسیار القاپذیر هستند، نقشهای متعددی در گیاهان از جمله دخالت در متابولیسم ثانویه، رشد­و­نمو، از طریق فعالیت آنتی‌اکسیدانی مقابله با تنشهای محیطی مانند خشکی، حرارت بالا، شوری و همچنین سمزدایی علفکشها شناخته شده است. این آنزیمها با اتصال گلوتاتیون به انواع سوبستراها مانند اندوبیوتیکها و زنوبیوتیکها منجر به سمزدایی سلولی می‌شوند. اغلب GST­ها آنزیمهای محلول سیتوپلاسمی بوده ولی ایزوفرمهای میتوکندریایی و میکروزومال هم در گیاهان و حیوانات شناخته شدهاند. در این مقاله بخشی از مهم­ترین یافته‌های اخیر درباره تکامل GST، فراوانی و ویژگی‌های ساختاری با تأکید بر نقش‌های آن‌ها در گیاهان ارائه میشود. همچنین به جدیدترین کاربردهای این خانواده پروتئینی در بیوتکنولوژی و محیط­زیست اشاره خواهد شد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1400/8/7 | پذیرش: 1401/2/18 | انتشار: 1401/9/2