جلد 11، شماره 47 - ( جلد 11، شماره 47- فروردین و اردیبهشت 1401 )                   جلد 11 شماره 47 صفحات 68-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

gholizadeh R, ebrahimzadeh A, Zahedi S M, Karimi E, hassanpouraghdam M B. Study of foliar application of three bio & organic fertilizers and Nano chelated potassium on the yield and some quality attributes of two strawberry cultivars under greenhouse conditions. Plant Process and Function 2023; 11 (47) : 4
قلیزاده رضا، ابراهیم زاده اصغر، زاهدی سید مرتضی، کریمی اسماعیل، حسنپور اقدم محمد باقر. بررسی محلول‌پاشی سه نوع کود (زیستی، آلی و کود کامل معدنی) و نانوکلات پتاسیم بر برخی ویژگی‌های کیفی و عملکردی دو رقم تجاری توت‌فرنگی در شرایط گلخانه. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (47) :55-68

1- دانشگاه مراغه
2- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه مراغه ، acebrahimzadeh@gmail.com
3- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه مراغه
4- گروه علوم خاک، دانشگاه مراغه
استفاده از کودهای مناسب زیستی یا آلی جهت افزایش کمیت و کیفیت محصول همواره یکی از دغدغه‌های تولیدکنندگان و کشاورزان بوده است. در پژوهش حاضر اثرات محلول‌پاشی سه نوع کود تجاری Stimplex (کود زیستی)، Essential plus (کود آلی)، Fertigofol ultra (کود کامل معدنی) و همچنین نانوکلات ‌پتاسیم در افزایش ویژگی‌های کمی و کیفی میوه دو رقم توت‌فرنگی (گاویتا و آلبیون) مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، صفاتی شامل تعداد برگ و غنچه، طول دمبرگ، سفتی میوه و عملکرد تک بوته، محتوای کلروفیل، آنتوسیانین، فعالیت آنتی­اکسیدانی و همین­طور مقدار کربوهیدرات محلول کل مورد اندازه­گیری قرار گرفت. طویل­ترین دمبرگ (2/15 سانتی­متر) و بیشترین تعداد برگ (6/11) در هر بوته مربوط به کودstimplex  دررقم گاویتا بود در حالیکه کوتاهترین دمبرگ (1/11 سانتی­متر) نیز تحت­تأثیر همین کود در رقم آلبیون بود. بیشترین و کمترین محتوی کربوهیدرات محلول کل به­ترتیب مربوط به تیمار نانوکلات پتاسیم و کودstimplex  در هر دو رقم مورد مطالعه بود. سفتی میوه در رقم آلبیون تحت همه تیمارها بطور قابل توجهی بیشتر از رقم گاویتا بود اما بالاترین میزان سفتی میوه تحت­تأثیر کودstimplex  بدست آمد. با وجود واکنش‌های متفاوت بین ارقام و تیمارها، عملکرد بالاتر میوه در تیمارهای کودیStimplex ، Fertigofol و همچنین در نانوکلات ‌پتاسیم مشاهده شد. بطور خلاصه، در اکثر صفات مورد مطالعه، رقم گاویتا نسبت به آلبیون بهتر بود وکود­هایStimplex  وFertigofol  بیشترین اثرات مثبت را بر کمیت و کیفیت میوه‌ها به­ویژه در رقم گاویتا داشتند و از این رو قابل توصیه به گلخانه‌داران و کشاورزان است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1400/5/26 | پذیرش: 1400/8/4 | انتشار: 1401/2/26