جلد 9، شماره 36 - ( جلد 9 شماره 36- خرداد و تیر 1399 )                   جلد 9 شماره 36 صفحات 278-265 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eftekhari S A A, Tahmasebi N, Heidari M. Effects of Molybdenum on some Biochemical Indices of Broad Bean (Vicia faba L. cv, “Saraziri”). Plant Process and Function 2020; 9 (36) :265-278
افتخاری سیدعبدالله، طهماسبی نسیم، حیدری مختار. اثر مولیبدن بر برخی شاخص‌های بیوشیمیایی گیاه باقلا (Viciafaba L.) رقم سرازیری. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (36) :265-278

1- دانشگاه شهید چمران اهواز ، eftekhari_9t@yahoo.com
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده:   (1969 مشاهده)
آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر مولیبدات آمونیوم بر برخی شاخص‌های بیوشیمیایی گیاه باقلا در شرایط آب و هوایی اهواز (خوزستان، جنوب غربی ایران) انجام شد. آزمایش در شرایط مزرعه و با اعمال تیمارهای زیر انجام شد: شاهد(بدون کاربرد مولیبدن)، کاربرد خاکی 5/1 و 3 کیلوگرم مولیبدات آمونیوم در هکتار،  محلول پاشی 10 و 20 میلی گرم در لیتر مولیبدات آمونیوم، ترکیب کاربرد خاکی 5/1 کیلوگرم مولیبدات آمونیوم در هکتار +محلول‌پاشی برگی 20 میلی‌گرم در لیتر مولیبدات آمونیوم و ترکیب کاربرد خاکی 3 کیلوگرم مولیبدات آمونیوم در هکتار+محلول‌پاشی برگی10 میلی‌گرم در لیتر مولیبدات آمونیوم.  نتایج نشان دادند غلظت مولیبدن بذر در تمام تیمارهای مولیبدن افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد داشت و بیشترین مولیبدن بذر در تیمار کاربرد خاکی 3 کیلوگرم مولیبدات آمونیوم در هکتار+محلول‌پاشی برگی10 میلی‌گرم در لیتر مولیبدات آمونیوم بود.کاربرد مولیبدن به طور معنی داری میزان نیترات بذر و پوسته غلاف باقلا را کاهش داد. کمترین مقدار نیتریت بذر در تیمار محلول پاشی برگی 20 میلی‌گرم در لیتر مولیبدات آمونیوم بود. کمترین نیتریت بذر در تیمار محلول پاشی برگی 20 میلی گرم در لیتر مولیبدات آمونیم بود.کاربرد 3 کیلوگرم در هکتار مولیبدات آمونیمبه طور معنی داری کربوهیدرات های محلول برگ (پنتوزها، هگزوزها و گلوکز)و پروتئین بذر را افزایش داد. هم چنین بیشترین میزان فنل کل بذر در گیاهان تیمارشده با مقادیر 5/1 و 3 کیلوگرم در هکتار مولیبدات آمونیم بود. نتایج نشان داد هر دو روش کاربرد خاکی و محلول پاشی برگی مولیبدن موجب تغییر ترکیبات بیوشیمیایی بذر و غلاف باقلا شد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1398/3/8 | پذیرش: 1398/8/11 | انتشار: 1399/2/10