جلد 9، شماره 36 - ( جلد 9 شماره 36- خرداد و تیر 1399 )                   جلد 9 شماره 36 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sanikhani M, rastgoo A, Kheiry A, Aelaei M. Effect of foliar elicitor's salicylic acid and proline on steviol glycosides and phenolic contents of Stevia rebaudiana (Bert.). Plant Process and Function 2020; 9 (36) :1-16
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1151-fa.html
ثانی خانی محسن، راستگو عارفه، خیری عزیزاله، اعلایی میترا. اثرات محلول پاشی محرکهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر محتوای گلیکوزیدهای استویول و ترکیبات فنلی گیاه استویا Stevia rebaudiana (Bert.). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1399; 9 (36) :1-16

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1151-fa.html


1- دانشگاه زنجان ، sani@znu.ac.ir
2- دانشگاه زنجان
چکیده:   (2016 مشاهده)

در این مطالعه به منظور بررسی اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر محتوای گلیکوزیدهای استویول و ترکیبات فنلی گیاه استویا در منطقه زنجان آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل پرولین در سه سطح (، 2 میلی­مولار) و اسید سالیسیلیک در سه سطح (0، 6/0 میلی­مولار) بودند فنل و فلاونوئید کل تأثیر مثبت داشته و موجب افزایش آنها شد و تیمار پرولین تنها گلیکوزیدهای استویوزاید و ربادیوزاید A، فنل و فلاونوئید کل را افزایش داد. اثرات متقابل تیمارها نیز استویوزاید و ربادیوزاید A، C و فنل کل را افزایش داد. بالاترین میزان گلیکوزیدهای استویوزاید (32/60)، ربادیوزاید A (14/24) و فنل کل (94/19) میلی­گرم در گرم برگ خشک در تیمار 1 میلی­مولار پرولین به همراه 6/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد و بیشترین میزان فلاونوئید کل (02/10) میلی­گرم در گرم برگ خشک در تیمار6/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک ثبت شد و کمترین مقدار استویوزاید، ربادیوزاید A، فنل و فلاونوئید کل مربوط به تیمار شاهد بود. در مجموع از نتایج بدست آمده می­توان استنباط نمود که تیمار با پرولین و اسید سالیسیلیک با تأثیر بر فرآیندهای متابولیکی در افزایش تولید گلیکوزیدهای استویول و ترکیبات فنلی استویا مؤثر بود.

متن کامل [PDF 588 kb]   (865 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1397/8/28 | پذیرش: 1398/2/18 | انتشار: 1399/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb