Plant Process and Function
فرآیند و کارکرد گیاهی
Journal of Plant Process and Function
Agriculture
http://jispp.iut.ac.ir
1
admin
2322-2727
2383-3688
10.22034
fa
jalali
1396
12
1
gregorian
2018
3
1
6
19
online
1
fulltext
fa
تأثیر اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی انگور رقم قزل اوزوم در شرایط شور و غیر شور
Effect of salicylic acid on some physiological and biochemical characteristics of Vitis venifera L. var. Ghizil Uzum under saline and non-saline conditions
تنش شوري
Salt Stress
پژوهشي
Research
<p>در این پژوهش، تأثیر کاربرد برگی اسید سالیسیلیک در دو غلظت 100 و 500 میکرومول در لیتر روی تعدادی از شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقم قزلاوزوم در شرایط شور (10=EC) و غیر شور (2=EC) مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب یک طرح کاملاً تصادفی و با چهار تکرار در شرایط گلخانهای انجام گرفت. نتایج به دست آمده کاهش معنیدار وزن تر و خشک، محتوای آب گیاه، رنگیزههای فتوسنتزی، کارآیی فتوشیمیایی فتوسیسم II، غلظت پروتئین کل، نشاسته و یون پتاسیم را در شرایط شور نشان داد، در حالیکه غلظت آمینواسید آزاد، قندهای محلول و سدیم افزایش یافت. تأثیر شوری بر سیستم آنتیاکسیدانی گیاه با تحریک فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز، پراکسیداز و کاتالاز و افزایش غلظت مالوندیالدئید و پراکسیدهیدروژن اندام هوایی همراه بود. کاربرد برگی اسید سالیسیلیک در شرایط غیر شور و در غلظت 500 میکرومولدرلیتر در شرایط شور تأثیر معنیدار و قابل توجهی بر روی شاخصهای مورد مطالعه نداشت. کاربرد غلظت 100 میکرومولدرلیتر اسید سالیسیلیک در شرایط شور توانست باعث افزایش معنیدار غلظت اسموتیکومها، رنگیزههای فتوسنتزی، کارآیی فتوشیمیایی فتوسیسمII، توان سیستم آنتیاکسیدانت و به ویژه کاهش انتقال سدیم به اندامهای در حال رشد شود.</p>
<p>Abstract In this study, the effect of leaf spray of two salicylic acid concentrations, 100 and 500 µM, was studied on the some physiological and biochemical properties of grape cv. Ghizil Uzum in saline (EC=10) and non-saline (EC=2) conditions. The experiment was conducted in a Completely Randomized Design with 4 replications under greenhouse condition. The results showed the significant decreases in fresh and dry weights, water content, photosynthetic pigments, photochemical efficiency of PSII and total protein, starch and K+ concentrations of leaves in saline condition. But, the concentration of free amino acids, soluble sugars and Na+ were increased. The salt affected the plant antioxidant system by induction of superoxide dismutase, peroxidase and catalase activities and increasing malondialdehyde and H2O2 contents of leaves. Salicylic acid application in both concentrations in non-saline condition and in 500 µM in saline condition has not notable effects on studied parameters. Application of 100 µM salicylic acid in saline condition could ameliorates the negative effects of salt stress in grape cv. Ghizil Uzum by increasing the osmolytes and carotenoids concentrations, photochemical efficiency of photosystem II, capacity of antioxidant system and specially decreasing the Na+ ions transfer to growing plant organs.</p>
پتاسیم, سدیم, سیستم آنتیاکسیدان, راندمان فتوسیستم II, رنگیزههای فتوسنتزی.
Antioxidant system, K+, Na+, photosynthetic pigments, photosystem II efficiency
207
218
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-657-1&slc_lang=fa&sid=1
Masoumeh
Abedini
معصومه
عابدینی
ms_abedini@pnu.ac.ir
10031947532846008690
10031947532846008690
Yes
دانشگاه پیام نور مرکز تبریز
Gader
Habibi Chaharborj
قادر
حبیبی چهاربرج
gader.habibi@gmail.com
10031947532846008691
10031947532846008691
No
دانشگاه پیام نور واحد ملکان