Plant Process and Function
فرآیند و کارکرد گیاهی
Journal of Plant Process and Function
Agriculture
http://jispp.iut.ac.ir
1
admin
2322-2727
2383-3688
10.22034
fa
jalali
1396
12
1
gregorian
2018
3
1
6
19
online
1
fulltext
fa
مطالعه تغییرات متابولیتهای سازگاری و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت ارقام مختلف گندم تحت تنش رطوبتی
Study change compatibility metabolites and antioxidant enzyme activities of wheat cultivars under water stress
تنش خشكي
Droughts Stress
پژوهشي
Research
<p>به منظور مطالعه تأثیر تنش رطوبتی بر متابولیتهای سازگاری و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت چند رقم گندم آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال 1393 انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح تنش رطوبتی(85، 60 و 35 درصد ظرفیت زراعی) و پنج رقم گندم (Orom, Zarea, Mihan, ZSZOBKAYKA, JS3l7G217,) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد، میزان پرولین، قندهای محلول، لیزین، متیونین، پروتئین و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت کاتالاز، پراکسیداز و پلیفنل اکسیداز و پتانسیل اسمزی تحت تأثیر اثرات اصلی و برهمکنش تنش رطوبتی در رقم در سطح 1 درصد قرار گرفتند. تنش رطوبتی موجب افزایش در تولید پرولین، قندهای محلول، فعالیت کاتالاز، پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز و موجب کاهش میزان لیزین، متیونین، پروتئین و پتانسیل اسمزی شد. بالاترین میزان پرولین، متیونین، کاتالاز پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز از رقم Zarea در تنش 35 درصد مشاهده شد. بالاترین قند محلول از رقم Orom، بالاترین لیزین از رقم ZSZOBKAYKA و بالاترین میزان پروتئین از رقم Mihan در تنش 35 درصد به دست آمد. همچنین مشاهده شد بیشترین پتانسیل اسمزی در رقم Mihan میباشد. با توجه به تجزیه رگرسیونی پتانسیل اسمزی بیشتر تحت تأثیر فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز و میزان پروتئین میباشد و رقم Mihan با داشتن بالاترین میزان پروتئین و کمترین فعالیت پلیفنل اکسیداز بالاترین پتانسیل اسمزی در شرایط تنش به خود اختصاص داد.</p>
<p>To study the effects of water stress on compatibility metabolites and the antioxidant enzyme activities of wheat variety trial a factorial experiment was conducted in a completely randomized design in 1393. The experiment consisted of three levels of stress (85, 60 and 35% of field capacity) and five varieties of wheat (Orom, Zarea, Mihan, ZSZOBKAYKA, JS3l7G217,) Analysis of variance showed, Proline, soluble sugars, lysine, methionine, protein and antioxidant enzyme activities of catalase, peroxidase and polyphenol oxidase and osmotic potential, the main and interaction effects of the drought were at 1%. Stress causes an increase in proline, soluble sugars, the activity of catalase, peroxidase and polyphenol oxidase and reduces the amount of lysine, methionine, protein and osmotic potential. The highest levels of proline, methionine, catalase, peroxidase, polyphenol oxidase from the figure of 35% was observed in tension Zarea. The highest sugar solution from the Orom, the highest lysine than ZSZOBKAYKA and highest protein content of 35% was obtained in tension at Mihan. It was also observed, the osmotic potential of the Mihan. Based on regression analysis osmotic potential under the influence of polyphenol oxidase activity and protein levels and Mihan with the highest level of protein and low PPO activity showed the highest potential osmotic stress.</p>
پرولین, لیزین, متیونین, کاتالاز, پراکسیداز.
proline, lysine, methionine, catalase, peroxidase
219
232
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-308-8&slc_lang=fa&sid=1
Samira
Gholipour
سمیرا
قلی پور
gholipur.samira@yahoo.com
10031947532846008523
10031947532846008523
No
1MSc. Graduated of Agronomy, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil,
دانشآموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه محقق اردبیلی
ali
ebadie
علی
عبادی
ebadi@uma.ac.ir
10031947532846008524
10031947532846008524
Yes
University of Mohaghegh Ardabili
دانشگاه محقق اردبیلی