Plant Process and Function
فرآیند و کارکرد گیاهی
Journal of Plant Process and Function
Agriculture
http://jispp.iut.ac.ir
1
admin
2322-2727
2383-3688
10.22034
fa
jalali
1393
12
1
gregorian
2015
3
1
3
10
online
1
fulltext
fa
اثر دمای پایین و تیمارهای بازدارنده اتیلن روی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و اتیلن تولیدی در میخک مینیاتوری(Dianthus caryophyllus L.)
Effect of low temperature and ethylene inhibitors on antioxidant activities and ethylene production of mini carnation (Dianthus caryophyllus L.)
باغبانی
Horticulture
پژوهشي
Research
پیری یک عامل محدودکننده در بازاریابی اکثر گلها میباشد و تلاشهای قابل ملاحظهای صورت گرفته است که با استفاده از اعمال تیمارهای مختلف، ماندگاری گلها را افزایش دهند. بر این اساس آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو رقم میخک مینیاتوری(آراگون و ایرکا)، دو دما (2 و 4 درجه سانتیگراد)، 13 تیمار (تیمار شاهد و غلظتهای مختلف بنزیل آدنین ، آمینو اکسی استیک اسید و 1- متیل سیکلو پروپان) به منظور بررسی نقش دمای پایین و تیمارهای بازدارنده اتیلن بر عمر گلجایی، میزان اتیلن تولیدی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان به اجرا در آمد. گل-های تیمار شده با آمینو اکسی استیک اسید ، بنزیل آدنین و 1- متیل سیکلو پروپان در دو دمای 2 و 4 درجه سانتی گراد انبار گردیدند. بعد از گذشت ده روز انبارداری خشک گلها به داخل آب مقطر منتقل شدند. طبق نتایج بدست آمده متوسط عمر گلجایی در دمای 2 و 4 درجهسانتی گراد بعد از ده روز انبارداری خشک بهترتیب 15 و 5/11 روز بود. گلهای پیشتیمار شده با 72/0 میکرو لیتر در لیتر (6 ساعت) 1-MCP در هر دو دما بیشترین عمر گلجایی را نشان دادند. شرایط دمایی تاثیر معنیداری بر کاهش تولید اتیلن در گلهای بریدنی میخک مینیاتوری داشت. بطوریکه میانگین تولید اتیلن در دو دمای 2 و 4 درجه سانتیگراد بهترتیب 35/2 و 11/4 نانو لیتر بر گرم وزن تر در ساعت بود. کمترین اتیلن تولیدی در گلهای پیشتیمار شده با 72/0 میکرو لیتر در لیتر (6 ساعت) 1-MCP مشاهده گردید. حداکثر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی مربوط به دمای 4 درجهسانتیگراد بود. فعالیت هر سه آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز و پراکسیداز روند افزایشی نشان داد و در روز سوم بیشتر از روز اول نمونهبرداری بود. افزایش معنی داری در فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و پراکسیداز در گل های تیمار شده با 1- متیل سیکلو پروپان مشاهده شد..
Senescence is a factor limiting the marketing of most flowers and considerable effort has been applied using various treatments to increase longevity of flowers. Accordingly, a factorial experiment based on completely randomized design with two miniature carnation cultivars (Aragon and Erueka), two temperatures (2 and 4 ° C), 13 treatments (control treatment and various concentrations of amino-oxyacetic acid, benzyladenine and 1-methylcyclopropene) to investigate the role of low temperature and ethylene inhibitor treatments on vase life, ethylene production levels and antioxidant enzyme activities were implemented. The cut flowers were pulsed with amino-oxyacetic acid, benzyladenine and 1-methylcyclopropene then storage in 2°C and 4°C temperature. After 10 days of dry storage the cut flowers were inset into distilled water. According to mean comparisons the vase life of cut spray carnation in both investigated temperatures (2°C and 4°C) was 15 and 11.50 days, respectively. Among both temperatures the highest vase life was related to 6 hours of 0.72 µl L-1 1-MCP treatment. Generally, low temperature showed the significant effects on ethylene production. As, the mean ethylene productions in studied temperatures (2°C and 4°C) were 2.35 and 4.11 nl g-1 FW h-1. The maximum antioxidant activity was observed in 4°C. A significant increase in Superoxide dismutase, Catalase and Peroxidase enzyme activities was observed in the treatment with 1-MCP
آمینو اکسی استیک اسید , بنزیل آدنین, پراکسیداز, سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, 1- متیل سیکلو پروپان, عمر گلجایی
Amino-oxyacetic, Benzyladenine, Catalase, Peroxidase, Superoxide dismutase, 1-methylcyclopropene, Vase life
59
68
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-324-1&slc_lang=fa&sid=1
mahnaz
karimi
مهناز
کریمی
karimi.sanru@gmail.com
10031947532846003736
10031947532846003736
Yes
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری