Plant Process and Function
فرآیند و کارکرد گیاهی
Journal of Plant Process and Function
Agriculture
http://jispp.iut.ac.ir
1
admin
2322-2727
2383-3688
10.22034
fa
jalali
1402
2
1
gregorian
2023
5
1
12
53
online
1
fulltext
fa
تأثیر گچ، میکوریز و کمپوست زباله جامد شهری بر ویژگیهای دانه و فعالیت آنزیمهای
آنتیاکسیدان بادامزمینی در کشت مزرعهای
Effect of gypsum, mycorrhiz and municipal solid waste compost on grain characteristics and antioxidant enzymes activity of peanut in the field cultivation
سایر موارد
others
پژوهشي
Research
<span style="font-size:12pt"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><b><span lang="FA" style="font-size:11.0pt"><span b="" lotus="" style="font-family:">بادام زمینی غنی از پروتئین و انرژی بوده و در اکثر کشورها جهت تأمین نیازهای غذایی استفاده می­شود. در این مطالعه تأثیر گچ، کمپوست زباله جامد شهری و میکوریزا بر ویژگی­های دانه و فعالیت کاتالاز و پراکسیداز بادام زمینی طی دو سال زراعی در قالب طرح اسپلیت پلات فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفت. در سال زراعی اول، بیشترین تعداد غلاف (33/121 عدد در بوته)، طول دانه (07/22 میلی­متر)، وزن هزار دانه (92/117 گرم)، تعداد دانه (33/156 عدد در بوته) و عملکرد دانه (2/13746 کیلوگرم در هکتار) به­ترتیب با وجود میکروریزا و عدم کاربرد گچ و کمپوست، کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار گچ با وجود میکوریزا و بدون کاربرد کمپوست، بدون وجود میکوریزا و کاربرد شش تن در هکتار کمپوست و با وجود میکوریزا، بدون کاربرد گچ و استفاده از چهار تن در هکتار کمپوست بدست آمد. در سال زراعی دوم، بیشترین فعالیت کاتالاز و پراکسیداز (18/36 و 26/92 واحد در میلی­گرم پروتئین)، مقدار کلسیم و آهن دانه (45/7 و 57/88 میلی­گرم در کیلوگرم)، درصد روغن (76/54 درصد) و درصد پروتئین (62/27 درصد) به­ترتیب با وجود میکوریزا، کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار گچ و هشت تن در هکتار کمپوست، با وجود میکوریزا و عدم کاربرد گچ و افزودن هشت تن در هکتار کمپوست، عدم کاربرد گچ، با وجود میکوریزا و کاربرد چهار تن در هکتار کمپوست و با وجود میکوریزا و کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار گچ و دو تن در هکتار کمپوست بدست آمد. در این مطالعه استفاده همزمان از کمپوست زباله جامد شهری و میکوریزا پیشنهاد می­شود.</span></span></b></span></span></span></span>
<span style="font-size:12pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="font-size:10.0pt">Peanut is rich in protein and energy and is used in most countries to supply nutritional needs. In this study, the effect of gypsum, municipal solid waste compost and mycorrhiza on grain characteristics and catalase and peroxidase activity of peanut during two cultivation years were investigated in a factorial split-plot design. In the first cropping year, the maximum number of pods (121.33 per plant), seed length (22.07 mm), thousand seed weight (117.92 g), number of seeds (156.33 per plant) and yield Seed (13746.2 kg/ha) were obtained with the use of mycorrhiza and no application of gypsum and compost, application of 150 kg/ha of gypsum with mycorrhiza and without application of compost, without mycorrhiza and application of 6 ton/ha of compost and with mycorrhiza, no gypsum and 4 ton/ha of compos, respectively. In the second cropping year, the highest catalase and peroxidase activity (36.18 and 92.26 unit/mg of protein), calcium and iron content (7.45 and 88.57 mg/kg), oil percentage (76 54%) and protein percentage (27.62%) were obtained with mycorrhiza, application of 150 kg/ha of gypsum and 8 ton/ha of compost, despite mycorrhiza and no application of gypsum and addition of 8 ton/ha of compost, no application of gypsum , despite mycorrhiza and application of 4 ton/ha of compost and despite mycorrhiza and application of 150 kg/ha of gypsum and 2 ton/ha, respectively. In this study, the simultaneous use of municipal solid waste compost and mycorrhiza is proposed.</span></span></span>
بادام زمینی, عملکرد دانه, کمپوست زباله جامد شهری, گچ, میکوریزا
Compost, Grain yield, Gypsum, Mycorrhiza, Peanut
51
70
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1518-1&slc_lang=fa&sid=1
Maryam
Janbazi Rudsari
مریم
جانبازی رودسری
Maryam_janbazii@yahoo.com
100319475328460031080
100319475328460031080
No
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
Hamid-Reza
Doroudian
حمیدرضا
دورودیان
agroecologist.hamid@gmail.com
100319475328460031081
100319475328460031081
Yes
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
Naser
Mohammadian Roushan
ناصر
محمدیان روشن
nmroshan71@yahoo.com
100319475328460031082
100319475328460031082
No
Azad University. Lahijan branch
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
Seyyed Mostafa
Sadeghi
سید مصطفی
صادقی
Sadeghisafa777@yahoo.com
100319475328460031083
100319475328460031083
No
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
Majid
Ashouri
مجید
عاشوری
Majidashouri69@gmail.com
100319475328460031084
100319475328460031084
No
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران