TY - JOUR T1 - Comparison of static and electromagnetic field effects on redox system of soybean seedlings TT - تاثیر میدان­های مغناطیسی(MF) بر جوانه ­زنی و فعالیت سیستم آنتی­ اکسیدانت دانه­ رست­های سویا (Glycine max L. Merril) JF - jispp JO - jispp VL - 6 IS - 22 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-630-fa.html Y1 - 2018 SP - 1 EP - 6 KW - Electromagnetic field KW - ferritin KW - Glycine max KW - soybean KW - Static magnetic field N2 - در این تحقیق تاثیر میدان­های مغناطیسی(MF) بر جوانه ­زنی و عوامل رشد اولیه، حالت ردوکس و فعالیت سیستم آنتی­اکسیدانت دانه­رست­های سویا (Glycine max L. Merril) بررسی شده است. بذرها در آب خیسانده شده، سپس تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستا (SMF) با شدت 30 میلی تسلا و میدان مغناطیسی متناوب (EMF) با فرکانس 10 کیلوهرتز به مدت 4 روز، هر روز 5 ساعت قرار گرفتند. جذب آب بذرها پس از 40 و 120 دقیقه تیمار با MF افزایش یافت. در مقایسه با گروه شاهد، تیمار با EMF درصد جوانه زنی بذرها و شاخص Vigor I و Vigor II دانه­رست­ها را بطور معنی­ داری افزایش داد، در حالی که SMF شاخص Vigor II را افزایش داده ولی تاثیری بر جوانه­ زنی بذرها نداشت. نسبت وزن تر به وزن خشک و محتوای فریتین هر دو گروه تیمار یافته با MF بطور معنی­ داری بالاتر از گروه شاهد بود. تیمار با MF همچنین باعث حفاظت دانه ­رست­ها ازخطر افزایش مقدار کلسیم داخلی شد. تیمار با میدان الکترومغناطیسی همچنین باعث افزایش ظرفیت جروب کنندکی رادیکالهای آزاد و کاهش نشت الکترولیتها از غشا گردید. نتایج نشان­ دهنده یک رهیافت جدید برای کاربرد میدان­های مغناطیسی، جهت تحریک رشد، بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی و غنی­ سازی زیستی آهن در گیاهان زراعی می­باشد. M3 ER -