%0 Journal Article %A mahdavian, kobra %T The effect of different bands of ultraviolet radiation on some growth characters and biochemical changes in pepper (Capsicum annuum L.) seedling %J Plant Process and Function %V 7 %N 23 %U http://jispp.iut.ac.ir/article-1-652-fa.html %R %D 2018 %K anthocyanine, ethylene, peroxidase, polyphenol oxidase, flavonoids, %X اشعه ماوراء بنفش به سه نوار با طول موج­های UV-A (320-390 nm)، UV-B (280-320 nm) و UV-C (254-280 nm) تقسیم می‌شود. طول موج­های متفاوت اشعه ماوراء بنفش تأثیرات متفاوتی بر ویژگی­های رویشی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان دارد. در این تحقیق تاثیر باندهای مختلف این اشعه بر طول ریشه و ساقه، فلاونوئید، آنتوسیانین، پروتئین، اتیلن، فعالیت آنزیمی پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز، غلظت یون‌های کلسیم، پتاسیم و منیزیم در گیاهچه‌های فلفل مورد مطالعه قرار گرفته است. گیاهچه‌های 10 روزه به مدت 3 روز تحت تیمار UV-A، UV-B و UV-C قرار گرفتند. برای بررسی اثر تیمارهای اشعه ماوراء بنفش بر الگوهای پلی پپتیدی، پروتئین‌­های اندام هوایی به روش SDS-PAGE الکتروفورز گردیدند. نتایج نشان داد که تحت شرایط آزمایشی، اشعه UV-B و UV-C طول ریشه و ساقه را کاهش می‌دهد. همچنین آزمایش‌ها نشان داد در گیاهچه‌هایی که تحت تابش اشعه UV-B و UV-C قرار داشتند میزان پروتئین‌ها، آنتوسیانین­ها، فلاونوئیدها، اتیلن، غلظت یون‌های کلسیم، پتاسیم و منیزیم، فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز افزایش معنی‌داری یافت در حالی که تحت تیمار با اشعه UV-A فعالیت آنزیم‌ها در مقایسه با گیاهچه‌های کنترل تغییرات معنی‌داری را نشان نداد. از آنجایی که این ترکیبات آنزیمی در ناحیه طیف ماوراء بنفش جذب بالایی دارند مانع عبور این اشعه به بافتهای حساس شده و به تبع از اثرات مضر آن جلوگیری می‌کنند. همچنین نقش رنگیزه‌ها در فرونشاندن رادیکال‌های پراکسید هیدروژن و سایر گونه‌های اکسیژن فعال می‌تواند یک واکنش تدافعی گیاهان در مقابل تابش اشعه ماوراء بنفش در نظر گرفته شود. %> http://jispp.iut.ac.ir/article-1-652-fa.pdf %P 219-232 %& 219 %! %9 Research %L A-10-787-1 %+ University %G eng %@ 2322-2727 %[ 2018