TY - JOUR T1 - Plant Growth Promoting Rhizobactria Enhance Salinity Stress Tolerance in Cumin (Cuminum cyminum L.) During Germination Stage TT - ارزیابی تأثیر ریزوباکتری‌های محرک‌های رشد گیاهی (PGPR) بر جوانه‌زنی و برخی خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک زیره سبز JF - jispp JO - jispp VL - 6 IS - 22 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-831-fa.html Y1 - 2018 SP - 47 EP - 54 KW - : Antioxidant Enzyme KW - Bio-priming KW - Pseudomonas fluorescens KW - Salinity stress N2 - به منظور ارزیابی تأثیر ریزوباکتری‌های محرک‌های رشد گیاهی (PGPR) بر جوانه‌زنی و برخی خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک زیره سبز (Cuminum cyminum L.) در شرایط تنش شوری، آزمایشی انجام شد. عوامل آزمایشی شامل پرایمینگ در 5 سطح (تلقیح بذر با سه سویه PF2، PF25 و CHA0 باکتری سودوموناس فلورسنس و یک سویه باسیلوس سابتیلیس، آبنوشی در آب مقطر (به عنوان شاهد پرایمینگ) و سه سطح تنش شوری (پتانسیل‌های اسمزی صفر، 4- و 8- بار اعمال شده توسط نمک طعام) بودند. تنش شوری درصد جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های کاتالاز (CAT) و آسکوربات پراکسیداز (APX) و نیز محتوای پتاسیم (K+) گیاهچه را کاهش و سدیم را افزایش داد. پرایمینگ نه تنها اثرات منفی تنش شوری را بر صفات مورد مطالعه کاهش داد، بلکه منجر به بهبود شاخص‌های کیفی بذر در بذرهای تنش دیده و تنش ندیده شد. بیشترین درصد جوانه‌زنی، فعالیت APX و محتوای K+ در بذرهای تلقیح شده با CHA0 مشاهده شد. تأثیر این تیمار در شرایط پتانسیل اسمزی 4- و 8- بسیار مشهود بود. نتایج نشان دادند که شوری می‌تواند جوانه‌زنی زیره سبز را تحت تأثیر قرار دهد و ریزوباکتری‌های محرک‌های رشد گیاهی می‌توانند اثرات منفی تنش شوری را کاهش دهند. M3 ER -