%0 Journal Article %A Pashangeh, Zahra %A Shamili, Mansoore %T Ameliorating negative impacts of salinity on physiological characteristics of guava (Psidium guajava L.) by application of gibberellic acid %J Plant Process and Function %V 7 %N 23 %U http://jispp.iut.ac.ir/article-1-955-fa.html %R %D 2018 %K Carotenoid, Catalase, Chlorophyle, Ion leakage, Peroxidase, Polyphenol oxidase, %X ازآنجائی که ­اسید جیبرلیک در افزایش تحمل گیاهان به تنش­های غیر­زیستی، نقش دارد، لذا ارزیابی واکنش­های فیزیولوژیک دانهال گواوا به تنش شوری آب و تیمار اسید جیبرلیک در این تحقیق موردتوجه قرار گرفت. این آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار اجرا شد. تیمار­ها شامل نمک کلرید سدیم (0، 50 و 100 میلی­مولار) و اسید جیبرلیک (صفر، 250 و 500 پی­پی­ام) بود. بر اساس نتایج، شوری باعث کاهش میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کاروتنوئید، میزان فعالیت آنزیم­های پراکسیداز و پلی­فنل­اکسیداز و افزایش در فعالیت کاتالاز گردید. حتی سطح پائین نمک (50 میلی مولار) باعث اثرات منفی بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیائی گردید. اسید جیبرلیک (500 پی پی ام) باعث بهبود خصوصیات فیزیولوژیک دانه رُست گردید. لذا تیمار با اسید جیبرلیک در نهالستان­ها می‌تواند به‌عنوان تیماری کارآمد جهت مواجهه بعدی نهال­های گواوا با آب‌وخاک شور مثمرثمر واقع شود. %> http://jispp.iut.ac.ir/article-1-955-fa.pdf %P 85-96 %& 85 %! %9 Research %L A-10-698-1 %+ University of Hormozgan %G eng %@ 2322-2727 %[ 2018