TY - JOUR T1 - Physiological and antioxidant enzymatic activity responses of rootstock of sapodilla to salinity stress TT - بررسی تغییرات موفولوژیکی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانتی دانهال کرول تحت شرایط شوری JF - jispp JO - jispp VL - 6 IS - 22 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-737-fa.html Y1 - 2018 SP - 23 EP - 28 KW - salinity KW - enzyme KW - pigment KW - sapodilla KW - seawater N2 - چیکو یکی از میوه های مهم مناطق گرمسیری می باشد که جوانه زنی آن از طریق بذر یه سختی انجام میگیرد. بنابراین معمولا کرول (Manilkara hexandra (kherol به عنوان پایه جهت تکثیر آن استفاده میشود. این آزمایش به منظور بررسی تغییرات موفولوژیکی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانتی دانهال کرول تحت شرایط شوری انجام شد. آزمایش گلدانی درون گلخانه با استفاده از غلطتهای مختلف آب دریا (3،6،9،12 دسی زیمنس بر متر) روی دانهالهای یکساله کرول انجام شد و اب معمولی به عنوان شاهد استفاده شد. آزمایش در غالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان دادند که شوری اثری بر طول و حجم ریشه نداشته است اما وزت تر ساقه، ریشه و برگ بطور معنی داری با افزایش شوری کاهش یافت. آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز روند یکسانی را نشان دادند و با افزایش شوری، فعالیت آنها به شدت افزایش یافت. درحالیکه آنزیم آسکوربات پراکسیدازبا روند آهسته تری افزایش یافت. افزایش شدیت در فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز نشان داد که این آنزیمها نقش مهم تری در پایه کرول در برابر شوری دارند. بنابراین سیستم دفاعی آنتی اکسیدانتی تحریک شده در اثر شوری نقش مهمی در این گیاه بازی می کند. M3 ER -