TY - JOUR JF - jispp JO - VL - 5 IS - 18 PY - 2016 Y1 - 2016/12/01 TI - Biochemical changes associated with flower development in mini potted carnation TT - تغییرات بیوشیمایی در طی توسعه گل‌های میخک مینیاتوری گلدانی N2 - در بررسی حاضر تغییرات بیوشیمایی در طی توسعه گل ها در دو رقم (پینک و استا) میخک گلدانی مورد بررسی قرار گرفت. میزان تولید اتیلن و محتوای آمینو سیکلو پوپان کربوکسیلیک اسید (ACC) تا رسیدن به مرحله 5 در هر دو رقم افزایش نشان داد. در فعالیت آنزیم پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز 3 فاز متفاوت مشاهده شد: در مرحله 1 و 2 گل­ها کمترین فعالیت، در مراحل 3 و 4 فعالیت آنزیم­ها در حد متوسط و در مرحله باز شدن کامل گل­ها (5) بیشترین فعالیت آنزیم مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز در هر دو رقم در مرحله 5 اتفاق افتاد. در رقم استا بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز مربوط به مرحله 4 و 5 بود. اما در رقم پینک تفاوت معنی در فعالیت این آنزیم در تمامی مراحل مشاهده نشد. میزان پراکسید هیدروژن (H2O2) با نزدیک شدن به مرحله 5 افزایش نشان دااد. میزان قندها (ساکارز، گلوکز و فروکتوز) در زمان باز شدن گل ها افزایش نشان داد. از نتایج این بررسی میتوان چنین دریافت که متابولیسم آنتی اکسیدانها و میزان قندهای موجود در گلبرگ ها با روند توسعه گلبرگها مرتبط می باشد. SP - 51 EP - 58 AU - karimi, mahnaz AU - Hassanpour Asil, Moazzam AD - , Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University KW - Fructose KW - Ethylene KW - Glucose KW - Peroxidase KW - Superoxide dismutase KW - Sucrose UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-560-fa.html ER -