TY - JOUR T1 - Changing the Physiological Response and Water Relationships in Sweet Pepper When Stopping the Activity of Root Aquaporin in Drought Stress TT - تغییر پاسخ فیزیولوژیک و روابط آبی فلفل دلمه‌ای در توقف فعالیت آکواپورین‌های ریشه در تنش خشکی JF - jispp JO - jispp VL - 9 IS - 35 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1236-fa.html Y1 - 2020 SP - 275 EP - 287 KW - water potential KW - water channels KW - phenol N2 - آکواپورین­ها، پروتئین‌های اصلی در غشاء پلاسمایی هستند که حرکت آب، دی­اکسیدکربن و دیگر مواد محلول کوچک از عرض غشا را تسهیل می‌نمایند. هدف از این پژوهش بررسی نقش آکواپورین­های ریشه بر میزان تغییرات فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و روابط آبی تحت تنش خشکی می‌باشد. به همین منظور پژوهشی در قالب طرح کاملاً تصادفی بر روی فلفل دلمه­ای رقم (301Ps) و تحت تنش خشکی در محیط کشت بدون خاک انجام شد. جهت اعمال تنش خشکی از پلی­اتیلن گلایکول 6000 و توقف فعالیت آکواپورین­ها از نیترات­نقره 50 میلی­مولار استفاده شد. نتایج نشان داد که در حضور آکواپورین‌ها میزان وزن تر و خشک ریشه و شاخساره، میزان رطوبت نسبی (43/22%)، پروتئین(47%)، غلظت عناصر سدیم (29%)، پتاسیم (11/13%) و محتوای آبسیزیک اسید (75/19%) افزایش یافت. همچنین در نبود آکواپورین‌ها در شرایط تنش خشکی منفی­تر شدن پتانسیل آب ریشه (78/57%)، افزایش میزان پرولین( 2/1 برابر)، محتوای آبسیزیک­اسید (25/12%) و محتوای فنول (67/%89) به عنوان عامل محافظت کننده سلول در مقابل رادیکال­های آزاد مشاهده شد. براساس نتایج بدست آمده حاصل از تنش خشکی و توقف فعالیت آکواپورین‌ها می‌توان به نقش اساسی کانال­های آبی در تنظیم اسمزی به کمک انتقال آب و کاهش اثرات تنش اشاره کرد. M3 ER -